Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 19. novembra 2012, 16:03
  • Autor:red.

PIEŠŤANY – Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a v novembrovom nečase si vychutnal šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Na radnici odmietli vydávať jódové tablety

Viacerí občania Piešťan považujú za absurdné, že im odmietajú na mestskom úrade vydať jódové tablety, ktoré treba užiť, ak by prišlo k rádioaktívneho úniku z atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach.

Zrazil cyklistu s vajcovkou

Na križovatke ulíc Dominika Tatarku a Školská vo štvrtok 15. novembra popoludní zrazili 70 – ročného cyklistu. Starší muž šiel od Kúpeľného ostrova, kde si bol načerpať vajcovku.

"Neviem čo je s tým pánom, vzala ho záchranka. Vychádzal som zo Školskej ulice, nevšimol som si ho…" povedal 46 ročný vodič z Banky. Jeho slová potvrdil aj trnavský hovorca polície Michal Hanus: „Vodič viedol osobné auto Ford po Školskej  ulici v Piešťanoch, ktorá je označená ako vedľajšia.


Piešťanský týždeň plný vianočných darčekov pre vás!
Vianočné sviatky chce Piešťanský týždeň stráviť aspoň pomyselne v prítomnosti svojich čitateľov. Pripravili sme pre vás viacero prekvapení, V tomto čísle štartujeme tri súťaže, v ktorých môžete získať atraktívne ceny. Zatiaľ nebudeme prezrádzať viac, ale prekvapení bude dosť. A najviac v vianočnom dvojčísle, ktoré pre vás intenzívne pripravujeme už v týchto týždňoch. Vyhrajte exkluzívne vianočné stromčeky, darčekové koše s medovinou oceňovanou na svetových súťažiach, či kurz kubánskeho tanca salsa!
Na móle ukázal svoje prednosti aj veslár Lukáš Babač
Piešťany a móda patria k sebe ako rúž na pery. Aj preto organizátori módnej šou s názvom Piešťany Fešn 2012 dali priestor práve piešťanským modelkám, kaderníčkam, vizážistkám, krajčírkam, ale aj majiteľkám butikov, aby   to, čím žijú celý rok prezentovali na verejnosti. Kde inde, ak nie v najkrajšej historickej sále Piešťan – v Kursalone.

Po čiernom koberci móla sa vo sviatočný deň výročia nežnej revolúcie prechádzali piešťanské modelky, medzi ktorými boli aj naše reprezentantky v plávaní. Čerešničkou na torte bol potetovaný veslár Lukáš Babač, ktorý okrem iných odevov  vyšiel na mólo aj v pánskych plavkách.


Zákon o psoch ešte neplatí, ale ľudia sa ich už chcú zbaviť
Novela zákona o držaní psov prešla súhlasom vlády a čaká na schválenie v národnej rade. Aj keď psičkári ešte len čakajú na jej odobrenie, piešťanský útulok už má prvé negatívne skúsenosti. Predsedníčka organizácie Útulok Piešťany Ľubomíra Baleková prezradila, že už sa niekoľko ľudí informovalo o budúcom umiestnení ich psa v útulku. Niektorí neurobili ani to, len svojho "bojového" miláčika prehodili cez plot Slobody zvierat. O novele zákona sa Piešťanský týždeň rozprával s Danielou Košeckou z občianskej iniciatívy Jeden meter SK.
Ceny Eurotouru získali mladí filmári
Tento rok si dve hlavné ceny 8. ročníka filmového festivalu Eurotour 2012 v súťaži Moment rozdelili mladí tvorcovia. Cenu primátora mesta Piešťany získal Martin Jurza z Beckova za dokumentárny snímok Mecúň a diváci si vybrali dynamický film Kráľova Hoľa z dielne Piešťanca Jozefa Šimončiča.
PFK Piešťany prezimuje na druhej priečke

Na prvých dvoch miestach trete najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa nachádzajú nováčikovia ligy, FK Slovan Levice a PFK Piešťany. Víťazom jesennej časti Keno 10 tretej ligy (skupina Západ) v sezóne 2012/2013 sa stal FK Slovan Levice s 28 bodmi. Hneď za nimi figuruje ďalší "zelenáč" tretej ligy, PFK Piešťany, iba dva body za lídrom tabuľky.

Dymond Simon: Piešťany sú "cool" mesto

Americká basketbalistka z arizonského Phoenixu Dymond Simon (27) sa pripojila v prebiehajúcej sezóne k nováčikovi slovenskej basketbalovej extraligy žien, Piešťanským Čajkám. 167-centimetrová Američanka hrá prevažne na pozícii rozohrávača. Hrala za Arizona State Univerzita St. Marys pri Phoenixe, pôsobila v austrálskom Perthe, v chorvátskom Jolly JBS Šibenik a tiež v najlepšej ženskej súťaži WNBA, v tíme Phoenix Mercury.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav