Anton Borovský jazdil po Piešťanoch na všetkých autobusoch MHD

  • Spravodajstvo
  • 19. novembra 2012, 10:45
  • Autor:VD

PIEŠŤANY – Vozil Ostrovčanov i Piešťancov do práce i do školy, no ešte predtým rozvážal mlieko v sklených fľašiach, ale aj červenú a žltú malinovku z piešťanských sódovkární. Trikotínovú bielizeň a zubárske kreslá nakladal vo Vrbovom i Piešťanoch a frčal s nimi od Humenného po Cheb. Celých štyridsať rokov pod značkou ČSAD. Vodič Anton Borovský (74) z Piešťan.

„A za ten čas som nemal ani veľkú dopravnú nehodu, len také škrabance. Od podniku som za milión päťsto kilometrov bez nehody dostal odznaky Brigády socialistickej práce, ešte ich mám odložené,“ smial sa A. Borovský, keď sme si sadli vedľa neho na stoličku pri strážnej búdke parkoviska na Poštovej ulici. Autíčka ho neopustili. Dnes už iba dáva pozor na cudzie vozidlá a inkasuje parkovné. Vodič Anton Borovský – dobrák od kosti – vozieval nielen dospelých, ale aj deti do školy. Nezvýšil hlas ani vtedy, keď autobus pripomínal tribúnu futbalového štadiónu počas zápasu Slovan Bratislava – Spartak Trnava. Deti síce rozprávali nahlas a mnohé aj pokrikovali, ale nikdy sa v jeho autobuse nemlátili či nebodaj nešikanovali, ako to občas bývalo najmä pri školských spojoch od Tesly, keď jedného žiaka nútili spolužiaci vypiť fľaštičku gutalaxu.
Spomienkové rozprávanie si môžete prečítať v Piešťanskom týždni číslo 46.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava