Po Trnave riešia futbalový štadión aj Piešťany

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2012, 13:54
  • Autor:sita/red(i)

PIEŠŤANY – Piešťany opäť po roku riešia otázku, čo s mestským futbalovým štadiónom. Vlani ho radnica prenajala spoločnosti P.F.K. do roku 2041, nájomca však neplní podmienky zmluvy. Spoločnosť sa zaviazala do konca roka 2012 vykonať na štadióne rekonštrukciu a výstavbu v hodnote 495 tisíc eur, podľa poslanca Michala Hyneka zatiaľ nepreinvestovala ani euro.

Ako pre mnohé ďalšie mestá aj pre Piešťany je futbalový štadión ekonomickou záťažou. Na druhej strane okrem vrcholového futbalu poskytuje priestor aj pre športovanie mládeže a detí.

Šéf P.F.K. Khalil Belmechri požiadal samosprávu o predĺženie termínu na investície do konca roka 2015 a o pristúpenie k ďalšej zmluve s komerčnou spoločnosťou, ktorá by financovala minimálne prvú etapu rekonštrukcie. Mestské zastupiteľstvo zatiaľ tieto návrhy odmietlo, s vedením P.F.K. chce rokovať. V prípade neúspechu rokovaní sa nájomná zmluva skončí pre nedodržanie podmienok koncom februára. Primátor Remo Cicutto naznačil, že vedenie mesta má záujem na tom, aby štadión naďalej prevádzkovala spoločnosť P.F.K., ktorá sa stará aj o futbal v meste.

"Keby neprišlo k dohode, museli by sme urobiť kroky vedúce k ukončeniu zmluvy. Štadión by sa vrátil Službám mesta Piešťany, čo by zvýšilo náklady mesta, pretože by tam boli potrebné pracovné sily na jeho údržbu,“ povedal primátor. Dodal však, že na podmienke takmer polmiliónovej investície v priebehu roka trval samotný nájomca, aj keď ho radnica upozorňovala na možné riziká. Samospráva by sa okrem štadióna musela postarať aj o samotný futbal, ktorý zastrešuje P.F.K. Belmechri je momentálne v zahraničí, vráti sa až v priebehu budúceho týždňa.

Poslanci mestského zastupiteľstva v diskusii pripustili posunutie termínu investície, do zmluvného vzťahu s komerčnou firmou však ísť nechcú. Pravdepodobne by bola aj v rozpore so zákonom, keďže štadión mesto prenajímalo na športovú činnosť.

Problém so štadiónom riešila v uplynulých týždňoch aj Trnava. Športový stánok napokon na svoje náklady zrekonštruuje spoločnosť City – Aréna, ako protihodnotu však dostane mestské pozemky v centre s rozlohou 3,5 hektára.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila