V Piešťanskom týždni 46 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 12. novembra 2012, 14:07
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete podrobnosti o hospodárení mesta, čistení kanálu v Kocuriciach od náletových drevín, ale aj informácie o biblioboxoch – schránkach na vracanie požičaných kníh. Prečítate si aj o úspechoch wakeskaterky Zuzany Vráblovej.

Remo Cicutto: „Jedzme taký koláč, na ktorý máme!“
Uťahovanie opaskov v meste nás čaká i tento rok. V polovici októbra vláda a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísali memorandum, ktoré rieši otázku úspor piatich percent zo mzdových nákladov a desiatich za tovary a služby. Združenie, podľa primátora mesta Rema Cicutta, má k memorandu šesť pripomienok. O nich bude v prvej polovici novembra rokovať osemčlenná skupina ZMOS-u s vládou. 
Učiteľky z cirkevných škôl navrhovali, ako vyriešiť vzdelávanie Rómov
„Čo je toto?“ pýtal sa tlmočník budúceho rómskeho prváčika.  „Rukonoh,“ odpovedalo dieťa pri obrázku psa tlmočníkovi, ktorý s ním vykonával diagnostické testy pri vstupe do prvého ročníka základ nej školy na Slovensku. Pedagóg mu ukázal snímok kravy. „Aj to je rukonoh,“ odpovedalo dieťatko. O takýchto a podobných zážitkoch rozprávali učiteľky z cirkevných škôl na seminári Cesta k lepšiemu vzdelávaniu na Slovensku v hoteli Piešťany.
Barokový kaštieľ v Chtelnici dostal druhú šancu
Jeho bašty by mali prichýliť galériu, kaviareň, svadobčanov školákov i drobnochovateľov. Vízia budúcnosti, výplod prebujnelej fantázie alebo sen, ktorý sa môže časom stať realitou?
Bicyklom po Moste slobody, s ktorým prehral Chuck Norris
Bicyklom nemusíte krúžiť len okolo Sĺňavy či po zopár overených trasách. Koncom septembra slávnostne otvorili nový Cyklomost slobody vedúci z bratislavskej Novej Vsi do Rakúska. Výlet k zámku Schloss Hof nemusí ani Piešťancov stáť veľa času, námahy a peňazí. Rukolapne to dokazuje Peter Benko.
Popol letca zostreleného nad Piešťanmi uložili v Kanade
Autor knižného dokumentu Mosquito nad Piešťanmi, Bohuslav Ferianc z Modrovky, a mladý nadšenec histórie letectva Jerguš Váry z Piešťan sa spolu vydali na poznávaciu cestu do Londýna a Salisbury Hall za skvostami letectva. Navštívili aj hangáre, kde sa má reštaurovať prototyp bojového lietadla z  druhej svetovej vojny Mosquito nevyčísliteľnej hodnoty.
Zuzana Vráblová je už trojnásobnou majsterkou sveta v wakeskate
Zuzana Vráblová z Piešťan sa stala v piatok v ranných hodinách nášho času na Filipínach majsterkou sveta v wakeskate. Vo finále sa postavila svetovej elite a vo záverečnej jazde získala 62 bodov. Druhá Švédka Susan Larsson skončila až 17 bodov za našou reprezentantkou. Za rok 2012 je Zuzana Vráblová držiteľkou troch titulov majsterky – sveta, Európy i Slovenska. Je to už jej tretí titul majsterky sveta.
Lacko prehral na Slovak Open v semifinále, mení trénera
Domáci obhajca trofeje Lukáš Lacko nasadený ako prvý prehral v sobotňajšom semifinále dvojhry na trinástom ročníku medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska Slovak Open v NTC v Bratislave s českým tenistom, štvorkou podujatia, Lukášom Rosolom, za 82 minút 3:6, 6:7 (

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava