Pitie alkoholu na verejnosti už Hlohovec neobmedzuje

  • Spravodajstvo / Región
  • 9. novembra 2012, 07:59
  • Autor:(SITA/red)

PIEŠŤANY/HLOHOVEC – Hlohovec už nezakazuje piť alkohol na verejných priestranstvách, neobmedzuje používanie pyrotechniky, ani chov psov. Mestské zastupiteľstvo v Hlohovci tri všeobecne záväzné nariadenia, ktoré problematiku upravovali, zrušilo. Dôvodom bol protest prokurátora, podľa ktorého boli nariadenia nezákonné.

“Zrušenie týchto nariadení je pre mesto nešťastie, pretože sme nimi udržiavali poriadok a disciplínu. Boli to nariadenia, ktoré chránili občanov mesta a boli prijaté na základe ich požiadaviek,“ povedal primátor Hlohovca Peter Dvoran. Ako príklad uviedol všeobecne záväzné nariadenie o niektorých podmienkach chovu psov na území mesta. „Teraz môžeme tabuľku zakazujúcu venčiť psov napríklad v parku na námestí zlikvidovať. Pritom jeho udržiavanie nás stojí tisíce eur ročne,“ dodal primátor. Chýbať mu bude aj nariadenie o pyrotechnike, po novom ju podľa jeho názoru bude možné používať bez akéhokoľvek obmedzenia. 
Mestským policajtom podľa ich náčelníka Jozefa Šoku bude chýbať predovšetkým nariadenie o obmedzení pitia alkoholu, ktoré aplikovali v prípade bezdomovcov na námestí. Všeobecne záväzné nariadenie o obmedzení požívania, predaja a podávania alkoholických nápojov platilo v Hlohovci štyri roky. Dokument zakazoval pitie alkoholu od 6:00 do 3:00 na konkrétne určených verejne prístupných miestach v Hlohovci: v okolí škôl, detských ihrísk, kostolov, v parkoch, na presne vymenovaných námestiach a uliciach. 

Nariadenie o používaní zábavnej pyrotechniky z minulého roku zakazovalo okrem prelomu rokov používanie pyrotechnických výrobkov s tým, že výnimky po splnení určených podmienok povoľoval primátor. Ďalšie zrušené nariadenie o podmienkach držania psov na území mesta upravovalo podmienky chovu a pohybu psov na verejných priestranstvách. Prokuratúru na sporné dokumenty mesta Hlohovec upozornil bývalý policajt Pavol Pachník z Dolného Kubína. Ten podľa jeho vyjadrenia napadol už asi 300 – 400 podobných nariadení v rôznych mestách po celom Slovensku. Prokuratúry v mnohých prípadoch akceptovali jeho názor o ich nezákonnosti. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav