Asistent učiteľa je slabšie platený kamarát, pomocník aj ochranca

  • Spravodajstvo
  • 9. novembra 2012, 13:02
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – V zadnej lavici pri okne, teda tam, kde je dostatok miesta pre invalidný vozík aj školskú stoličku, sedáva prváčka zo Základnej školy na Ulici E. F. Scherera v Piešťanoch. Jej rodičia si neželali uviesť jej meno, preto ju nazvem – Princeznička.

Po jej pravici je asistentka učiteľky. Princezničke spadla ceruzka, asistentka ju zodvihla a s úsmevom podala dievčatku, aby mohlo vyfarbovať obrázky. Zazvonilo. Pani učiteľka dokončila vyučovaciu hodinu a deti mohli desiatovať. Princezničke mamina nabalila veci do školského vaku, nechýbala ani desiata. Aj tú malej slečne podala asistentka a nezabudla jej pripomenúť, že dnes ešte nepila.
Ak by jej zverenkyňa potrebovala zájsť tam, kam aj králi chodia pešo, asistentka Princezničku odprevadí a pomôže jej. „Na to som tu – aby som uľahčila školský deň tejto milej osôbke s vrkôčikmi, ktorú tu všetci máme radi,“ povedala s úsmevom asistentka učiteľa. „Ja by som bola v škole najradšej stále,“ pridala sa do rozhovoru Princeznička a s chuťou sa pustila do rožteka. Ani spolužiaci neostali hladní. No oni na rozdiel od Princezničky mohli s desiatou v ruke odbehnúť aj k susedovej lavici či k umývadlu, hoci ich pani učiteľka napomínala, nech sedia na zadku. K Princezničke podchvíľou prichádzali jej kamaráti.
Najviac času však dievčatko trávilo s asistentkou. Nečudo, že sa medzi nimi vyvinul zvláštny vzťah. Asistentka učiteľky sa tak stala na štyri školské hodiny druhou mamou, pomocníčkou i kamarátkou. Fungovalo to na jednotku s hviezdičkou, lepšie povedané – na včeličku!
O povinnostiach asistentov sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel