V Piešťanskom týždni 45 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 5. novembra 2012, 15:03
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete podrobnosti z návštevy honorárnych konzulov v kúpeľoch a indickej štátnej tajomníčky. Prečítať si môžete tiež o projekte obnovy mestského parku, či elektronickej podobe spomienky na Všetkých svätých a Dušičky.

Honorárnym konzulom predstavili kúpele
Šieste svetové stretnutie honorárnych konzulov Slovenskej republiky sa uskutočnilo aj na pôde piešťanských kúpeľov. Organizátor – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZV) SR – zaznamenal rekordnú účasť 111 konzulov zo 63 krajín sveta. Spolu s ich asistentmi a manželkami na Slovensko prišla približne 130-členná delegácia. 
Obnovu centra parku navrhli za 3 300 00 eur

Krajinársko-architektonická súťaž Mestský park Piešťany pozná mená kolektívov – riešiteľov, ktoré sa umiestnili na prvých troch priečkach. Návrh štvorice autoriek Ivany Kučírkovej, Dominiky Letkovej, Kláry Nepustilovej a Evy Teplickej vyhodnotila porota ako najlepší. Celkové náklady na obnovu parku tento autorský kolektív vyčíslil na hodnotu 3 355 453 eur. 
Zapáliť imaginárnu sviečku na hrobe môžete aj kliknutím myšou

Pravdepodobne ste nestihli na Dušičky počas sychravých a usmoklených dní navštíviť všetky hroby svojich príbuzných, priateľov a známych. Vrtochy počasia, kolóny vozidiel, zhon alebo zápchy na cestách si každoročne vyberajú svoju daň. Avšak ešte stále máte dosť času zapáliť pomyselnú sviečku či položiť imaginárnu kyticu na hrob blízkemu človeku. Stačí na počítači kliknúť myšou…
Podzemie ukrýva krízové havarijné centrum

Päťdesiat ľudí po dobu piatich dní dokáže prežiť v prípade jadrovej havárie v krízovom riadiacom stredisku atómovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. Novučičký podzemný kryt dali do prevádzky začiatkom januára tohto roku, no očiam bežného smrteľníka zostával doposiaľ v dokonalom utajení.
Poslanci vyhoveli protestom prokurátora

Počas posledného rokovania piešťanského zastupiteľstva poslanci vyhoveli dvom protestom prokurátora. Zrušili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o používaní pyrotechnických výrobkov a druhé – o podmienkach držania psov – dali na prepracovanie.
Asistent učiteľa je slabšie platený kamarát, pomocník aj ochranca

V zadnej lavici pri okne, teda tam,  kde je dostatok miesta na invalidný vozík aj školskú stoličku sedáva  prváčka zo Základnej školy na Ulici E. F. Scherera v Piešťanoch. Jej rodičia si neželali uviesť jej meno, preto ju nazvem – Princeznička. Po jej pravici je asistentka učiteľky. Princezničke spadla ceruzka, asistentka ju zodvihla a s úsmevom podala dievčatku, aby mohlo vyfarbovať obrázky. Zazvonilo. Pani učiteľka dokončila vyučovaciu hodinu a  deti mohli desiatovať. Princezničke mamina nabalila veci do školského vaku, nechýbala ani desiata. Aj tú malej slečne podala asistentka a  nezabudla jej pripomenúť, že dnes ešte nepila.
PFK Piešťany deklasovali OTJ Moravany 5:0
V štrnástom kole sa stretli v okresnom derby futbalisti PFK Piešťany s mužstvom OTJ Moravany. Zápas sa však vyvíjal tak, ako to nikto nepredpokladal. Piešťanci svojom víťazstve rozhodli už v prvých desiatich minútach, keď dali Moravanom lekciu z efektivity a zo štyroch akcii štyrikrát skórovali. V 55. min poistil výhru PFK po hrubke domáceho brankára Ulrich. Po hrubom faule Ondera museli na nosítkach z plochy odniesť Gligiča. Zverenci Michala Krajčoviča vrátili domácim výhrou 5:0 pohárovú prehru aj s úrokmi.
Rallisti ukončili sezónu na piatom mieste
Piešťanskí rally pretekári Tomáš Vrábel a Pavol Michalec počas uplynulej sezóny absolvovali päť súťaží a po sčítaní bodov sa umiestnili v Slovenskom Rally Pohári (SRP) na piatej priečke. Sezónu odjazdili v kategórii do 1400ccm na japonskom aute Daihatsu Charade. Víťazom sa stal Marián Kekeňák z Rožňavy so Škodou Felícia skupina A. V Prešove a na Rally Tribeč obsadili Piešťanci tretie miesto, švrtí boli v Košiciach, v Lubeníku piati a v Tatrách sa umiestnili na šiestom mieste.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava