Radnica mala znížiť počet problémových obyvateľov Coburgovej

  • Spravodajstvo
  • 5. novembra 2012, 13:19
  • Autor:sita/red

PIEŠŤANY/TRNAVA – Mestský úrad v Trnave má už sedem rokov zabezpečovať znižovanie podielu problémovej skupiny obyvateľstva na Coburgovej ulici. Mestské zastupiteľstvo mu úlohu uložilo v roku 2005 ako reakciu na petíciu nespokojných obyvateľov tejto časti mesta.

Život im komplikovali predovšetkým Rómovia. Petíciou sa sťažovali aj o dva roky neskôr a sťažujú sa aj dnes. Najnovšou sťažnosťou, pod ktorou je 656 podpisov, sa bude mestské zastupiteľstvo zaoberať v utorok. Jej autori žiadajú vysťahovanie neprispôsobivých za mesto.
Ako sa radnici za sedem rokov podarilo znížiť podiel problémovej skupiny obyvateľstva, nie je jasné.  "Nie je možné povedať, koľko je v lokalite problémových osôb, vieme však zistiť počet spáchaných priestupkov,“ uviedol Michal Dzurjanin z Mestského úradu v Trnave. Radnica pred piatimi rokmi na najproblémovejšiu ulicu v meste premiestnila okrsok mestskej polície. Počet zistených priestupkov narástol oproti minulosti dvoj- až trojnásobne, čo podľa Dzurjanina svedčí o tom, že problematike Coburgovej ulice sa hliadky polície venujú dôkladnejšie.
Počet platných nájomných zmlúv v mestských bytoch na Coburgovej ulici sa za sedem rokov zvýšil z 53 na 64. Zároveň beží 67 exekučných konaní, úspešne ukončených bolo 38 exekúcií. Podľa Dzurjanina výrazne klesol počet nájomných zmlúv v mestských ubytovniach na tejto ulici, v roku 2005 tam bolo 56 platných zmlúv, dnes ich je len 16.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava