Z derby Slovan – Spartak odchádzala víťazne Trnava

  • Šport / Futbal
  • 2. novembra 2012, 22:14
  • Autor:sita/ms

V pätnástom kole Corgoňligy vycestovali hráči Spartaku Trnava na bratislavské pasienky, kde sa stretli v derby zápase so Slovanom Bratislava. O zápase rozhodol ďalekonosnou strelou v 48. min Gašparík, ktorému prihrával mladý Vlasko. V druhom polčase musel rozhodca na takmer 20 minút prerušiť hru pre nízku viditeľnosť, ktorá bola spôsobená dymovnicami z domáceho sektora fanúšikov. Z Bratislavy si tak tri body odniesli trnavskí futbalisti.

V 10. min preletela typická delovka Kladrubského ponad bránku Rusova, vzápätí hrozilo nebezpečie v pokutovom území domácich po prieniku Saba. O desať minút neskôr minul krížnu prihrávku Vlaska pred bránkou Schranz a v sieti neskončila lopta ani po akcii tandemu Ledesma – Halenár. Po polhodine hry sa do svojej prvej gólovej šance dostal Ledesma, ale po šprinte mu chýbali sily na presné zakončenie. Minútu pred odchodom do šatní zneškodnil prízemnú strelu Halenára istý Rusov.
V 48. min domáci stratili na vlastnej polovici loptu, vybojoval ju usilovný Vlasko, nezištne prihral Gašparíkovi, ktorý bombou spoza šestnástky dostal hostí do vedenia. Slovan viditeľne pridal na tempe, ale napriek tomu celkový obraz hry nenasvedčoval tomu, že hrá prvý s posledným. V 64. min musel rozhodca Vnuk prerušiť duel pre hustý dym z dymovníc zo sektora domácich fanúšikov. Pokračovalo sa až po 18 minútach. V 90. min sa dostal do veľkej šance striedajúci Hlohovský, ale nevyužil pád Rusova po strete s vlastným obrancom. Na druhej strane vyslal nepríjemnú strelu striedajúci Mikovič. Húževnatá obrana hostí odolala tlaku Slovana a odváža si tri body.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín