Roman Sýkora: Pri nájazdoch plníme tímovú kasu

  • Hokej / Šport
  • 2. novembra 2012, 10:12
  • Autor:MS

PIEŠŤANY – Roman Sýkora (34), kedysi aktívny hráč ŠHK 37, je asistentom hlavného trénera piešťanských hokejistov Milana Klementa. Opýtali sme sa ho, ako vyzerá vstup Piešťancov do extraligy z trénerskej lavičky.

Ako hodnotíte doterajší priebeh sezóny?
Pozitívne, pretože keby nám niekto povedal pred sezónou, že po pätnástich zápasoch budeme na tretej priečke so ziskom 27 bodov, brali by sme to skôr ako žart. Musím ale dodať, že pri troche šťastia sme bodov mohli mať aj viac. Nelietame však v oblakoch, liga je veľmi vyrovnaná a bodové rozdiely nie sú až také veľké. Ešte máme pred sebou veľmi veľa práce.
V čom vidíte najväčšie rezervy mužstva?
Snažíme sa pracovať na odstraňovaní nedostatkov vždy po odohra-tí jednotlivých zápasov, momentálne trénujeme hlavne hru v obrannom pásme.
Až štyri zápasy ste odohrali na remízu, po ktorej nasledovali nájazdy. Venujete im na tréningu veľa času?
Samostatné nájazdy sa nedajú natrénovať, je to skôr otázka psychiky. Samozrejme, občas do tréningu zaradíme aj túto hernú činnosť, ale skôr pre vytvorenie dobrej atmosféry a naplnenie tímovej kasy.
O skúsenostiach z extraligy sa dočítate v rozhovore s Romanom Sýkorom, ktorý nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava