Lúpil dvakrát za noc

  • Spravodajstvo
  • 2. novembra 2012, 08:40
  • Autor:krpz/red(I)

PIEŠŤANY/TRNAVA – Vyšetrovateľ kriminálnej polície obvinil 19-ročného Martina zo Zavaru zo zločinu lúpeže. Obvinený muž 30. októbra o trištvrte na jedenásť večer, v Trnave na Stromovej ulici pristúpil zozadu k 26-ročnej žene z Trnavy so slovami: „Slečna a teraz budeme ticho a dajte mi peniaze!“

Chytil ju oboma rukami za hlavu a zvalil ju na zem. Jednou rukou ju pritom držal a druhou škrtil. V tom momente sa jej podarilo vytrhnúť a utiecť na druhú stranu ulice. Tam ju však útočník dobehol a znovu ju začal škrtiť. Následne jej vytrhol kabelku a z miesta ušiel. Spôsobil jej škodu vo výške 28 eur. Potom sa útočník presunul na Dohnányho ulicu v Trnave. V podjazde pod železničnou stanicou pristúpil k neznámej žene, chytil ju za pravé predlaktie so slovami: „vydaj mi peniaze!“ Žena začala kričať o pomoc. Útočník ženu zvalil na zem, kľakol si na ňu a päsťami ju bil do oblasti tváre, hrude a krku. V tom sa na miesto dostavila policajná hliadka.
Po výzve a varovnom výstrele, páchateľ chcel utiecť smerom k parkovisku pred hlavným vchodom do železničnej stanice. Policajti použili aj druhý varovný výstrel do vzduchu, avšak páchateľ na to nereagoval a vošiel do priestorov železničnej stanice. Tam ho krátko po dvadsiatej tretej hodine  hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky chytila. Páchateľ druhej žene spôsobil doposiaľ nezistené zranenia a škodu, pretože poškodená z miesta činu odišla. Obvinenému mužovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až osem rokov.
Vzhľadom k tomu, že poškodená žena v druhom prípade z miesta činu odišla, polícia ju týmto žiada, aby sa prihlásila na polícii, z dôvodu objasnenia okolností za akých bol trestný čin spáchaný.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav