Hoteláci napísali kuchársku knihu i slovník

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. novembra 2012, 10:05
  • Autor:jm/red

PIEŠŤANY – V Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch úspešne ukončili dvojročný projekt Comenius s názvom Pohostinnosť je našou prioritou. Mapoval odborné potreby prestížnych hotelov, manažmentu a hotelové služby.

Okrem množstva zážitkov a stretnutí so zahraničnými študentmi z Čiech, Francúzska, Bulharska, Poľska a Turecka sa v rámci projektu podarilo dať dovedna aj tri gastro publikácie – Slovník gastronomických výrazov, Kuchárska kniha a brožúra s receptami miešaných nápojov.
„Počas návštevy vo Francúzsku študenti prezentovali svoje kraje vrátane regionálnej kuchyne a tiež vzdelávacie programy,” informovala koordinátorka projektu Jana Macháčová. Študenti a učitelia sa dozvedeli o rôznych druhoch hotelov a prediskutovali obsah odbornej slovnej zásoby – hotelový manažment, služby, jedlo a nápoje.
Počas recipročnej návštevy zahraničných študentov na pôde hotelovej akadémie v Piešťanoch stredoškoláci pracovali na odbornej slovnej zásobe a získavali poznatky o rôznych druhoch hotelov na Slovensku. Tiež zorganizovali barmanskú show, na ktorú si vytvorili jedinečné recepty na nealkoholické kokteily. „Projekt bol pre nás veľkým prínosom. Spoznali sme nové kultúry a ich tradície, naučili sme sa variť nové jedlá, otestovali sme si svoje organizačné zručnosti, zdokonalili angličtinu, spoznali sme mnohých ľudí a získali nových kamarátov,” zhodnotili maturantky Barbora Fojtíková a Kristína Doktorová z 5. D triedy Hotelovej akadémie Ľ. Wintera. 
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín