Na cestách a v okolí cintorínov bude opäť viac policajtov

  • Spravodajstvo
  • 30. októbra 2012, 12:57
  • Autor:SITA/red(j)

Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ale aj na situáciu v okolí cintorínov bude v týchto dňoch dohliadať viac policajných hliadok.

Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na parkoviskách a príjazdových cestách k cintorínom. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. Tieto dni sú však príležitosťou aj pre zlodejov. "Zlodeji využívajú našu nepozornosť, neprehľadnosť situácie a preplnenú dopravu," varuje hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.
Vlani v novembri policajti zaevidovali napríklad 161 vreckových krádeží, 28 okradnutých cestujúcich, tri krádeže na staniciach a až 486 krádeží vecí z áut. Najúčinnejšou prevenciou je preto nedať zlodejom príležitosť. V autách by tak nemali zostávať žiadne cennosti, dôležité je vozidlo dôkladne zamknúť, taška v aute, hoci aj prázdna, zlodeja ľahko priláka. "Návštevníci cintorínov by si kabelky a príručné tašky nemali odkladať na hroby a nechávať ich bez dozoru, páchatelia totiž využijú každú šancu. Ani na staniciach a počas cesty nezabúdajme na osobné veci. Aj krátkym zdriemnutím či návštevou toalety sa môže náš kufor alebo bunda ocitnúť v rukách zlodejov," vystríha polícia.
Príležitosťou pre vreckárov sú aj preplnené obchodné centrá. Je lepšie mať pri sebe menšiu hotovosť a platiť kartou. PIN si pamätajme a pri platbe dávajme pozor, aby nám nik nevidel na ruky, to platí aj pri výbere z bankomatu, upozornil Slivka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav