V Piešťanskom týždni 44 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 29. októbra 2012, 12:31
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete podrobnosti z rokovania mestského zastupiteľstva, rozhodnutí súdu v prípade primátora Vrbového Jána Jánošku, ale aj o svätohubertských oslavách.

Vodička spätným zrkadlom zrazila troch chodcov súčasne!
Raritná nehoda, našťastie bez tragických následkov, sa stala pri kostole v obci Banka. Vyžiadala si však troch zranených chodcov.
Súd rozhodol, že primátor Vrbového nie je výtržník
Primátora Vrbového Jána Jánošku v utorok 23. októbra Krajský súd v Trnave oslobodil spod obžaloby z prečinu výtržníctva. Zároveň zrušil rozsudok prvostupňového súdu, ktorý ho odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní piatich mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok. Jánoška v máji 2009, vtedy ešte ako poslanec mestského zastupiteľstva, zbil viceprimátora Jána Prievozníka. Podľa senátu krajského súdu išlo len o priestupok, ktorý je však už premlčaný. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.
Vianočné stánky rozložia po námestí inak
Piešťanská radnica zverejnila v pondelok 29. októbra ponuku na nájom stánkov na vianočné trhy. Podmienky nájmu týchto miest zostali rovnaké ako minulý rok, no zmenilo sa rozmiestnenie stánkov na Námestí slobody.
Úspech projektu Elektrárne na talianskom veľtrhu
Projekt znovuoživenia niekdajšej mestskej elektrárne získal druhé miesto na prestížnom medzinárodnom veľtrhu architektúry SAIE v talianskej Bologni. Husársky kúsok sa tak podaril Západoslovenskej energetike, keď si táto spoločnosť vybrala na realizáciu štúdiu dvoch mladých architektov.
Piešťanský rodák získal významne ocenenie za záchranu životov.
Keď koncom minulého mesiaca preberal z rúk predsedu Senátu parlamentu České republiky  striebornú medailu  primár záchrannej služby v Beroune, pravdepodobne nik z prítomných netušil, že významné ocenenie za presadenie metódy, ktorá znižuje úmrtnosti pacientov pri náhlej srdečnej zástave, dostáva Slovák. A nielen to – doktor  Roman Škulec sa narodil a vyrastal v Piešťanoch. V Čechách presadil metódu tzv. terapeutickej hypotermie, ktorá má obrovský liečebný efekt.
Obraz Karla Gotta vydražil anonym za 1500 eur
V piešťanskom kine Fontána sa počas druhého ročníka Charitatívneho aukčného salóna Adeli licitovalo viac ako dvadsať obrazov slovenských i zahraničných autorov. Medzi nimi boli i diela výtvarníkov z Piešťan. Organizátori venovali výťažok z aukcie – 11 170 eur – siedmim postihnutým deťom. Stredajšia aukcia nabrala adrenalínové obrátky v závere, keď sa rozpútal boj o reprodukciu obrazu Karla Gotta, ktorú neznámy dražiteľ získal za tisícpäťsto eur.
Svätému Hubertovi vzdali úctu ulovením dvanástoráka
Po sobotnom nočnom snežení sa ani poľovníkom nechcelo príliš dlho mrznúť v Svätohubertskom sprievode. Dvanástoráka, ktorého položili pred oltár v kongresovej hale Slovenských liečebných kúpeľov posvätil spolu s ďalšími darmi prírody mons. Jozef Bohunický. Omšu, ktorú celebroval si vypočuli hostia Poľovníckych slávností zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska, Švajčiarska a Rakúska.
"Havrani" porazil Poprad 4:1, Žilinu vychytal Tomek
Hráči ŠHK 37 Piešťany si zaslúžene pripísali na konto po ďalších dvoch  kolách hokejovej extraligy šesť bodov. V piatok sa stretli s tvrdým súperom spod Tatier, HK Poprad. Zápas sa však vyvíjal v prospech  Piešťancov, keď po prvej tretine vyhrávali 2:1 a v ďalších dvoch častiach nedali Popradčanom šancu a vyhrali 4:1. V nedeľnom dueli si  Piešťanci zmerali sily s "vlkmi" zo Žiliny. Aj z tohto zápasu odchádzali domáci víťazne, keď brankár Tomek za seba nepustil ani jednu strelu, zatiaľ čo na opačnej strane sa "havrani" presadili trikrát. Výsledkom 3:0 si zaistili ďalšie tri body a v tabuľke si držia tretiu priečku.
Piešťanské Čajky nedali Košičankám šancu
Piešťanské basketbalistky v sobotu podvečer odohrali ďalší duel ženskej basketbalovej extraligy. Na domácej palubovke v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina sa im postavil tabuľkovo posledný tím BK SOUŽ Cassovia Košice. Čajky si Košičankami poľahky poradili, keď vyhrali všetky štyri časti stretnutia. Počas celého zápasu bolo cítiť prevahu domácich basketbalistiek. Duel sa skončil rozielom 34 bodov v prospech Čajok, 73:39. Piešťanky si tak predĺžili sériu víťazstiev na štyri výhry.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav