Tomek si proti Žiline udržal čisté konto, Piešťany vyhrali 3:0

  • Hokej / Šport
  • 28. októbra 2012, 20:41
  • Autor:sita(m)/p.j.

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany si poradili s MsHK Žilina 3:0, keď sa gólovo o výhru zaslúžili J. Ručkay, Peško a Haring. Čisté konto si po niekoľkých perfektných zákrokoch udržal gólman Tomek.

Začiatok duelu bol z oboch strán opatrný, no postupne domáci prevzali iniciatívu. V 9. min išli hostia dvaja na jedného, ale Ďurišovu strelu chytil pozorný Tomek. Z následujúceho protiútoku sa ocitol osamotený Chylo pred Lacom, tiež však nebol úspešný. V 14. min domáci pritlačili hostí, puk si vymenili Otčenáš, Nemec a Saliji, no Laco bol pozorný. Na konci 15. min sa Piešťany ujali vedenia, po bratskej spolupráci Jakuba a Henricha Ručkayovcov sa presadil druhý menovaný Pred začiatkom druhej tretiny nastal na ľade rozruch, pretože žilinskí hráči nenastúpili včas na druhú časť, za čo dostali menší trest. Protestujúci Lažo dostal 10 minút za nešportové správanie a keďže odmietol ísť na trestnú lavicu, dostal trest 10 min a do konca zápasu. Domáci však presilovku nevyužili. Presadili sa až v 22. min, keď bol úspešný Peško. Druhá tretina sa niesla v réžii domáceho ŠHK 37, ktorému sa však nepodarilo streliť ďalší gól.
Tretia tretina mala rovnaký priebeh ako prvá časť. V 47. min Peško nevyužil šancu, keď netrafil priestor bránky po strele, do ktorej sa dostal po aktivite bratskej dvojice Ručkayovcov. Hra bola vyrovnaná, ovplyvnená niekoľkými vylúčeniami, ktoré ani jedna zo strán nedokázala využiť. Až v 55. min po brejku z vlastného pásma a prihrávke Peška blafákom prekabátil brankára Laca útočník Piešťan Haring. Žilina sa snažila o zvrat v dueli, ale domácich podržal výbornými zákromi Tomek. Piešťany si zaslúžene pripísali tri body.
Pozrite si zostrih zo zápasu a fotogalériu:
((myvideo:1))
V tomto videu si môžete pozrieť zaujímavé situácie z pohľadu vrchných kamier:

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel