S pokladničkami môžu robiť kampaň aj podvodníci

  • Spravodajstvo
  • 25. októbra 2012, 12:09
  • Autor:krpz

Dunajská Streda – Dunajskostredská policajtka počas návštevy lekára odhalila podvodnú zbierku. V areáli Nemocnice s poliklinikou v Dunajskej Strede si v utorok 23. októbra dopoludnia všimla trojčlennú skupinu Rumunov vyberajúcich peniaze. Zdalo sa jej to podozrivé a preto skutočnosť oznámila na operačné stredisko.

Vyslaná hliadka okolnosti preverila a následne dospelého z trojice obmedzila na osobnej slobode. Po predvedení na útvar polície v Dunajskej Strede a následnom vykonaní procesných úkonov vyšlo najavo, že 36 ročný občan Rumunska je podozrivý z podvodu. Najmenej od 52 ľudí mal vylákať, pod zámienkou zbierky pre postihnutých, 533,-€. Ľuďom mal predkladať falošné listiny s oficiálnymi logami rôznych charitatívnych organizácií,  ako je Červený kríž, Unicef, Spolok pre hluchonemých a pod. Sumu, ktorú mal od občanov vyzbierať, použil pre vlastnú potrebu. Polícia muža na základe zhromaždených dôkazov obvinila z prečinu podvodu a zároveň prokurátor udelil súhlas na zadržanie osoby v „superrýchlom“ konaní. Obvinený je umiestnený v cele policajného zaistenia a čaká na rozhodnutie sudcu, či bude daný do väzby.  V prípade uznania viny mu hrozí dvojročné väzenie.

Polícia upozorňuje občanov, aby dôkladne zvážili komu dávajú svoje peniaze. Ak sa koná oficiálna zbierka, zväčša jej predchádza informatívna kampaň prostredníctvom  médií a občanom býva predstavený aj spôsob označenia vyberajúcich. Listiny označené logami známych organizácií je možné vyrobiť veľmi ľahko a takto môžu byť zneužité na výber peňazí.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel