Trnavská radnica ide na druhý pokus predávať pozemky v centre za euro

  • Spravodajstvo
  • 23. októbra 2012, 10:14
  • Autor:SITA(j)

Trnava druhýkrát zverejnila zámer predať pozemky a budovy v širšom centre mesta za jedno euro akciovej spoločnosti City – Arena. Spoločnosť podnikateľa Vladimíra Poóra má dostať za túto cenu pozemky s rozlohou 3,5 hektára, niekoľko domov a ďalších stavieb. Má ísť o protihodnotu za investíciu spoločnosti do trnavského futbalového štadióna. O predaji budú poslanci mestského zastupiteľstva rozhodovať 6. novembra.

Zámer trnavská radnica pôvodne zverejnila už v septembri, bol však zmätočný. Mestský úrad vtedy zaradil do predaja za jedno euro pozemky s rozlohou viac ako 26 hektárov, do súkromných rúk by sa tak dostala značná časť sídliska Družba. Podľa primátora Vladimíra Butka aj viceprimátorky Kvetoslavy Tibenskej išlo v tomto prípade o nedorozumenie. O predaji tak poslanci na septembrovom zastupiteľstve nerokovali.

Spoločnosť City – Arena už koncom minulého roku (vtedy ako Euro Max Slovakia) deklarovala zámer investovať do modernizácie futbalového štadióna a do výstavby polyfunkčného centra. To bude pozostávať z komerčných a administratívnych priestorov, štvorhviezdičkového hotela, komplexu kín a podzemného parkoviska s kapacitou 1 100 vozidiel. Investor chce za euro získať do vlastníctva terajšie parkovisko pri mestskom amfiteátri, ďalej parkovisko pri VÚB, tréningové ihrisko a pozemky a budovy v bezprostrednom okolí štadióna. V memorande o spolupráci, ktoré podpísali primátor Trnavy Vladimír Butko a predseda predstavenstva City – Arena Pavol Adamec, deklaroval investor záujem investovať do celého projektu 76 miliónov eur. Výstavba sa má začať na jar budúceho roku, dokončenie investor predpokladá do dvoch rokov. Samotný štadión má City – Arena podľa zverejneného zámeru dostať do prenájmu na 30 rokov za jedno euro ročne, všetky ďalšie pozemky a stavby budú jej majetkom.

City – Arena patrí do developerskej skupiny spoločnosti Euro Max Slovakia, ktorá má na svojom konte výstavbu nákupných centier pod značkou Max s objemom investícií 230 miliónov eur. Patrí medzi firmy, ktoré sú združené okolo spoločnosti ŽOS Trnava podnikateľa Vladimíra Poóra. Podobný zámer ako City – Arena pred štyrmi rokmi prezentoval švajčiarsky investor Hidber Consultants, ktorý však mal dostať nehnuteľnosti len do prenájmu. Napriek podpísanému memorandu so samosprávou neskôr od zámeru odstúpil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj