V Piešťanskom týždni 43 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 22. októbra 2012, 14:05
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete o hodnotení fungovania samosprávy a projektoch mesta. Zmapovali sme pre vás aj situáciu na trhu práce, cvičenie Havran 2012, či prípravy na Sviatok všetkých svätých. Dočítate sa, ako pracovníci Povodia Váhu čistia brehy hrádze kanála, ale aj o to, aký fotografický kúsok sa podaril redaktorke Piešťanského týždňa.

Rok 2013 – znižovanie výdavkov a menej peňazí
Radnicu a mestských poslancov čaká schvaľovanie rozpočtu na budúci rok. Zdá sa, že si budeme musieť znovu priťahovať opasky. Primátor Piešťan Remo Cicutto prezradil niekoľko podrobností zo súčasného  fungovania samosprávy a tiež plnenia projektov, ktoré mesto malo naplánované nielen na tento rok.
Aj piešťanský úrad práce vstúpil do štrajkovej pohotovosti
Nespokojní sú nielen lekári alebo učitelia. Do štrajkovej pohotovosti vstúpili aj úrady práce, a to už vo februári tohto roku. Aká je situácia na úrade práce v Piešťanoch, o nových projektoch zamestnanosti, prečo mestu chýbajú
firmy zamestnávajúce odborne vzdelaných ľudí, sa dočítate v aktuálnej téme čísla 43.
Dušičkové prípravy sú už v plnom prúde
Prípravy na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých začali a na piešťanských cintorínoch pracovníci strediska pietnych služieb organizácie Služby mesta Piešťany (SMP) mali plné ruky práce. Už od minulého týždňa postupne čistia chodníky, kosili, či vyhrabávali neporiadok z trávnikov.
Simulované cvičenie výbuchu jadrovej elektrárne
Kým v slovenských liečebných kúpeľoch si haváriu za účasti medzinárodnej komisie odskúšali len "papierovo", v obci Dubové sa cvičilo "naostro". Simulovaný výbuch atómky preveril pripravenosť všetkých zložiek. Piešťanský týždeň pre vás zisťoval, ako to zvládli.
Jeleň si to šibol cez Piešťany na Hornú Stredu
Takmer neuveriteľné!   Po vale pri jazdiarni na Bodone sa oproti nám po vyšliapanom chodníku pre peších a cyklistov vyrútil zo zákruty jeleň. Najskôr sme si mysleli, že je to kôň. No ako sa k nám približoval, zazreli sme parohy. Len čo začala cvakať spúšť fotoaparátu, jeleň mohutným skokom zoskočil z valu a už bol v húštine.
Vyliahnuté kačičky pravdepodobne neprežijú
K mimoriadnej prírodnej anomálii prišlo na Rybárskom dvore pri Drahovciach – na nedávno vytvorenom umelom ostrove na rybníku sa 14. októbra vyliahli štyri mláďatá kačice divokej. „Takéto niečo som ešte v prírode nezažil. Dokonca som prelistoval aj staré ornitologické publikácie, ale na niečo podobné som ani len nenarazil,“ povedal pre Piešťanský týždeň vášnivý amatérsky ornitológ Erich Kubica.
Poľovníci budú oslavovať
Kúpeľný ostrov sa na tri dni premení na domov všetkých poľovníkov nielen z okolia Piešťan. Od piatku 26. októbra tu začnú Poľovnícke slávnosti. Budete si môcť pozrieť výstavu poľovníckych trofejí,  výstavu ovocných variácií a kvetov, či ochutnať pravý guláš z diviny. Poľovníci odovzdajú dary sv. Hubertovi a v nedeľu na všetkých čaká slávnostný sprievod po Kúpeľnom ostrove.
Piešťanské Čajky bodovali v šlágri kola
V ôsmom kole ženskej basketbalovej extraligy sa cestovali Piešťanské Čajky na Spiš, kde sa stretli v šlágti kola s basketbalistkami ŠKBD Rücon Spišská Nová ves. Oba tímy mali pred zápasom dvanásť bodov. Najviditeľnejšou hráčkou duelu bola kapitánka Čajok, Lucia Krč-Turbová, ktorá súperkám nastrieľala 27 bodov, doskočila desať lôpt a získala osem faulov. Po vyrovnanom a  náročnom súboji Čajky zvíťazili 69:54 a zo Spišu si odniesli cenné dva body.
„Havrani“ prerušili víťaznú šnúru Hkm Zvolen
Hokejisti nováčika Tipsport extraligy ŠHK 37 Piešťany zdolali ako prví v sezóne 2012/13 hráčov HKm Zvolen, keď na jeho ľade uspeli 3:2 po samostatných nájazdoch. Zvolenčania vyhrali prvých dvanásť stretnutí sezóny, v trinástom sa im už nepodarilo uspieť. V utorkovom stretnutím s minuloročným vicemajstrom z Košíc podali Piešťanci dobrý výkon a v riadom hracom čase remizovali 2:2. Na nájazdoch neboli úspešní, a tak si pripísali iba jeden bod. Priebežne sa nachádzajú Piešťany v tabuľke na treťom mieste.
FC Petržalka 1898 – PFK Piešťany 0:3
Tri kolá pred koncom jesennej časti tretej futbalovej ligy bojovali PFK Piešťany o tri body s futbalistami FC Petržalka 1898.  Troma gólmi rozhodli Piešťanci o svojom víťazstve a v priebežnom hodnotení sú ako nováčik súťaže na vynikajúcom šiestom mieste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav