„Havrani“ sa stali prvým premožiteľom HKm Zvolen

  • Hokej / Šport
  • 21. októbra 2012, 21:48
  • Autor:sita/ms/P. Jurák

V trinástom kole hokejovej extraligy sa stretli piešťanskí „havrani“ s doteraz najlepším mužstvom HKm Zvolen. Už po prvej tretine prehrávali 2:0, no napriek tomu sa dokázali postaviť na nohy a bratia Ručkayovci skóre vyrovnali. Nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Samir Saliji, a tak si Piešťanci odviezli zo Zvolena cenný skalp, ktorým prerušili hokejistom HKm extraligovú sériu zápasov bez prehry.

ZVOLEN. Hostia mali dobrý vstup do zápasu, už v prvej minúte sa ocitol pred Šimkom dvakrát Stupka, ale neuspel. Zvolen postupne začal viac strieľať a išiel do vedenia. V 6. min Martin Ďaloga potiahol puk spoza bránky, prihral Mérymu, ktorý z dvoch metrov predviedol nevídanú otočku z efektívnym zakončením – 1:0. Akcie sa striedali na oboch stranách, ale zaujímavý moment prišiel až v 16. min, v šanci bol Škvaridlo, ale nenamieril puk do bránky, skončil v nej sám zvolenský hráč. Gólu sa domáci dočkali v 17. min, keď sa ujala strela Hraška od modrej, puk brankárovi Tomekovi prepadol cez lapačku. V závere prvej tretiny nevyužil Škvaridlo ďalšiu príležitosť, puk tentoraz mieril do odkrytej bránky, ale piešťanský gólman stihol vysunúť hokejku.
V úvode druhej časti hry predviedli niekoľko pekných akcií domáci hokejisti, ale vážnejšie šance si utvorili Piešťany. Pri pravej žŕdke sa zblízka nepresadili Melichárek, ani Stupka. Potom hostia prevzali iniciatívu, ku gólu mali blízko Nemec a Cuník, no brankár Šimko ukázal, prečo je jednotkou na svojom poste. Kapituloval až v 34. min, keď presnú prihrávku Jakuba Ručkaya spoza bránky zužitkoval jeho pohotový brat Henrich.
Začiatok tretej tretiny patril nováčikovi, v 44. min Melichárkov bekhend Šimko vyrazil na žŕdku. Bratské duo Ručkayovcov sa napokon postaralo o vyrovnanie, keď o minútu neskôr Henrich prihral Jakubovi a ten švihom pridal druhý gól hostí. Zvolenčania potom mohli ísť do vedenia v presilovke, ale Škvaridlo ani tretíkrát v tomto dueli neuspel. Najväčšiu šancu v závere tretej časti mal na hokejke Chovan, ktorý v 56. min netrafil odkrytú bránku Piešťan.
V predĺžení Zvolenčania nevyužili 103-sekundovú presilovku 4 proti 3 a navyše v 64. min zahodil veľkú príležitosť Brabenec, keď mal odkrytú bránku, ale Tomek sa stihol v poslednej chvíli presunúť. Zápas dospel k samostatným nájazdom, na ktoré tréner hostí poslal gólmana Ondrejku, ten zneškodnil všetky tri nájazdy domácich a úspešný Samir Saliji mohol oslavovať triumf hostí. Piešťany prerušili 12-zápasovú víťaznú šnúru Zvolena.
Článok bude čoskoro doplnený o videozáznam zo zápasu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava