Piešťany sa stali centrom kongresu ISMUS

  • Spravodajstvo
  • 19. októbra 2012, 15:50
  • Autor:MsÚ/red

PIEŠŤANY – Vzdelávanie v Piešťanoch na vysokoškolskej úrovni má svoj význam. Ambície do budúcnosti sú spraviť v tomto smere pre študentov čo najviac. Riaditeľ Inštitútu fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie UCM Jozef Beňačka má ciele do ďalších rokov presne zadefinované.

Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie otvoril svoje brány pre výučbovú činnosť na pôde kúpeľného mesta Piešťany v akademickom roku 2005/2006, v školskom roku 2007/2008 študovalo na Inštitúte 206 poslucháčov v dennej a 317 v externej forme štúdia, v lete 2008 skončili štúdium bakalárskou skúškou jeho prví absolventi – bakalári fyzioterapie.
„Dnes je situácia iná. Sme jedna z mála škôl ktorá robí výberové konanie, vyberáme si ľudí. Počet študentov postupne limitujeme. Nemyslím si, že vysoká škola je povinne ukončiteľná. Tí, čo sa učia, tí skončia. Snažíme sa zabezpečiť naozaj kvalitné štúdium,“ priblížil situáciu Jozef Beňačka.
Inštitút navštevujú študenti z celého Slovenska, záujem je aj zo strany zahraničných študentov. „Vyhodnocujeme štatistiky. Samozrejme, do budúcnosti máme ďalšie plány. Všetko je nastavené tak, aby sa u nás dalo študovať aj v magisterskom štúdiu. Legislatívne procesy sú zdĺhavé. Ak všetko pôjde tak ako má tiež veríme, že už koncom budúceho roka budeme fakultou,“ priblížil plány Jozef Beňačka.
O perspektívach inštitútu sa hovorilo pri príležitosti 15. výročia vzniku Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, pod ktorú inštitút patrí. „Chceme, aby aj ľudia v našom meste vedeli čo najviac o vzdelávaní a možnostiach, ktoré ponúkame,“ dodal Beňačka.
Pôsobenie inštitútu v našom meste vníma pozitívne aj primátor. Dostať totiž na územie Piešťan vysokú školu bolo v stratégii mesta. „Bol to jeden zo systematických krokov samosprávy. Som veľmi rád, že sa nám podarilo dostať do Piešťan práve štúdium v oblasti zdravotníctva,“ dodal Remo Cicutto.
Piešťany centrom ISMUSu
Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie UCM už počas najbližších dní zviditeľní Piešťany vo svete. Konať sa tu bude 11. ročník kongresu ISMUS. Ten prináša informácie a novinky týkajúce sa muskuloskeletálnej sonografie. Kongresu sa zúčastnia aj lekári, ktorí s USG diagnostikou ešte len začínajú a kongres bude pre nich inšpiráciou venovať sa ultrazvuku oveľa intenívnejšie.
„Konferencie sa zúčastní aj profesor ortopédie Reinhard Graf. Bol to práve on, kto zaviedol novú metódu hodnotenia vrodených dysplázií bedrového kĺbu pomocou USG,“ priblížil Jozef Beňačka. Konferencia sa v našom meste uskutoční 18. – 20. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav