Piešťanské rendezvous sa prehuplo do druhej polovice

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 19. októbra 2012, 08:34
  • Autor:ts/red(i)

PIEŠŤANY – V prvej polovici októbra sme uviedli úspešné filmové snímky ČR : Líbaš jako ďábel, ktorá určite prispevala k zábave a pohode divákov a film Tady hlídam já, ktorú réžijne pripravil piešťanský rodák Juraj Šajmovič .

Pre najmenších divákov zahralo Divadielko BUM BÁC hudobnú, bábkovú rozprávočku Žabí princ. V komornom prostredí malej sály (kapacita 100 miest) sa deti preniesli do rozprávkového sveta plného prekvapení.
Hrou Šťastné konce z autorskej dielne Stanislava Štepku sa predstavilo RND. Tí, ktorí tento raz predstavenie  nestihli sa môžu tešiť na nový premiérový titul Polooblačno, ktorý v Dome umenia uvedieme  13. decembra 2012 a 29. januára 2013.
OZ Sonet v rámci Cyklu literárnych programov v minulom roku uviedlo (aj v Dome umenia Piešťany) Hronského rapsódie, ktoré boli venované Roku Jozefa Cígera Hronského. Tento program vzhliadli študenti po celom Slovensku. Podobne to bolo aj s Františkom Švantnerom  „Pod veľkým nebom“. Tieto  témy  sú v gymnáziách  učebnou látkou pre študentov a podľa odozvy od študentov a pedagógov im veľmi vyhovuje takáto forma zoznámenia sa s literatúrou a ich tvorcami. Prekvapil nevšedný záujem a vnímanie samotných predstavení.
Ďalším podujatím, ktoré ponúkol Dom umenia študentom bolo Literárne pásmo venované Miroslavovi Válkovi.
Festival Piešťanské rendezvous sa prehupol do svojej druhej polovice.
Filmové spracovanie Světákov skvelých hercov ( Brodský, Sovák, Libíček, Bohdalová, Jirásková, Janžurová) si určite pamätáte.
Divadelnú verziu slávnej českej komédie  uvedie v rámci festivalu Divadelná spoločnosť Háta z Prahy  (19. októbra) ,v ktorej sa predstavia  Martin Zounar, Viktor Limr, Dalibor Gondík, Jan Přeučil, Lukáš Pečenka, Martin Sobotka, Adéla Gondíková, Ivana Andrlová, Miriam Kantorková, Olga Želenská a ďalší.
Dominantným  lákadlom tohto ročníka bude predstavenie Divadla Bolka Polívky Brno a Štúdia L+S  Bratislava Samuel Benchetrit: Mínus dvaja.
Krásny ľudský príbeh dvoch mužov, ktorí dobrodružne ujdú z nemocnice, aby stretli život, aký nepoznali. Predstavenie je hereckým koncertom hlavných predstaviteľov Bolka Polívky a Milana Lasicu. (Spoluúčinkujú  Lucia Siposová a Peter Šimun, réžia Juraj Nvota)
Toto predstavenie radíme k vrcholom 14. ročníka Piešťanského rendezvous ( 25. októbra).
Stabilné miesto v tomto projekte získali výstavy z oblasti výtvarného umenia,  kde študenti a absolventi domácich a zahraničných vysokých umeleckých škôl prezentujú  súčasný pohľad na  slovenské a  zahraničné výtvarné umenie  –  5. ročník medzinárodnej výstavy  Young art show, ktorá potrvá do 28. októbra.
Vernisážou výstavy ( 26. októbra o 17.00 hodine) slávnostne otvoríme výstavu umeleckého skla a obrazov českého výtvarníka Stanislava Žampacha z Uherského Brodu v ČR.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek