Cibulková prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Moskve

  • Šport / Tenis
  • 19. októbra 2012, 14:47
  • Autor:SITA/red(i)

PIEŠŤANY/ MOSKVA – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako piata prehrala v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Kremlin Cup v Moskve (Premier, dotácia 740 000 USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale) s trojkou tohto podujatia a zároveň držiteľkou voľnej karty Caroline Wozniackou z Dánska za 132 minút 2:6, 7:6 (1), 1:6.

Znamená to, že jej sezóna 2012 sa skončila. Severanka sa v sobotňajšom semifinále stretne s úspešnou z duelu Maria Kirilenková (Rus.-7) – Sofia Arvidssonová (Švéd.). Tradične aktívna Cibulková mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 43:46, postupujúca 29:21. Slovenka zvládla iba 11 z 20 zákrokov pri sieti, Dánka 7 z 8. Obe premenili dve tretiny svojich brejkbalov: víťazka 8 z 12, zdolaná 4 zo 6.
"V prvom sete som si počínala trochu unáhlene, bola som až príliš frustrovaná z toho, že ona všetko vracia a ja kazím niektoré údery. V druhom sete už to bolo z mojej strany také, aké malo byť – hrala som výborne. Mala som však ten set získať oveľa ľahšie, možno 6:1 alebo 6:2. Boli tam napríklad moje výhody na 3:0, mohlo byť aj 4:0. Ťažko povedať, či by to potom bolo v treťom sete inak, ale vari by mi tá achilovka vydržala. V druhej časti som si síce dala dobrú šancu na obrat, ale bolo to náročné a až cez tajbrejk. Keď som si po tom sete na dve minútky sadla, achilovka mi stuhla a ja som si povedala, že už teda nie, že už bude koniec sezóny…" skonštatovala Dominika Cibulková.
O indispozícii uviedla: "K obviazaniu pravého stehna ma skôr dotlačili fyzioterapeuti z preventívnych dôvodov a ja som napokon súhlasila. Achilovka ma trápila už od začiatku tohto turnaja. Povrch je tu nepríjemný, drsný, ťažko sa na ňom hýbe, dáva telu zabrať. Achilovka mi robila problémy už pred dvoma rokmi, teraz sa ozvala zrejme aj v dôsledku nazbieranej únavy z celej sezóny. Wozniacka na začiatku tretieho setu dobre zaservovala a ja som sa pri mojom podaní nemohla dostatočne odraziť – natoľko ma to bolelo."
Obhajkyňa moskovského titulu Cibulková aktuálne má proti bývalej jednotke hodnotenia Wozniackej (11.) seniorskú štatistiku 3:9. Za kratší koniec ťahala tretí raz za sebou po tom, ako uspela v osemfinále Wimbledonu 2011. V auguste vo štvrťfinále na tvrdom povrchu v New Haven inkasovala od 22-ročnej Dánky s poľskými koreňmi debakel 2:6, 1:6. V juniorskom období kariér týchto dvoch aktérok vlaňajšej bratislavskej exhibície Tennis Classic bolo skóre 1:1.
Dvadsaťtriročná Cibulková, 14. vo svetovom rebríčku, si z ruskej metropoly odnáša 120 bodov do počítačového poradia a 19 150 dolárov. V tejto sezóne si pripísala v Carlsbade svoj druhý singlový titul na hlavnej profesionálnej úrovni a okrem toho bola vo finále v Barcelone.
"V tejto sezóne dosiahnem moje dosiaľ najvyššie koncoročné postavenie v rebríčku, čo považujem za pozitívne. Bola som na 12. -13. mieste. Pohybovala som sa kúsok od ´desiny´, ktorú som možno chcela až priveľmi a mám ponaučenie. V prvých troch mesiacoch budúceho roka budem obhajovať kvázi nula bodov. Verím, že počas zimnej prestávky dobre natrénujem a potom vydarene začnem budúci rok. Spoluprácu s trénerom zatiaľ nebudem riešiť. Príprava bude klasická: ´kondička´ vo Vysokých Tatrách a následne Florida," predznamenala D. Cibulková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel