Medzi Štefánikovcami je aj 91 ročný skokan s padákom

  • Spravodajstvo
  • 18. októbra 2012, 08:11
  • Autor:

PIEŠŤANY – Asi dvesto členov a sympatizantov slovenského generála Milana Rastislava Štefánika sa minulú sobotu zišlo v kinosále Fontány na 22. valnom zhromaždení spoločnosti, ktorá nesie jeho meno. V úvode si minútou ticha uctili pamiatku členov, ktorí opustili rady spoločnosti v tomto roku.V kinosále bol i najstarší člen Spoločnosti Milana Rastislava Štefánika, 91 ročný Karol Steklý z Trenčína či známy cestovateľ František Kelle. Predsedom spoločnosti je Piešťanec Jána Tatara.

Na vzácneho priateľa a presadzovateľa Zákona o zásluhách M.R. Štefánika o Slovensko si s dojatím v hlase spomenul najmä predseda spoločnosti Ján Tatara z Piešťan. V kinosále bol i najstarší člen Spoločnosti Milana Rastislava Štefánika, 91 ročný Karol Steklý z Trenčína. „Pred rokom som si k narodeninám zaželal zoskok z padáka.A tak som si vyskúšal tandemový zoskok z výšky štyritisíc metrov,“ prezradil sviežo vyzerajúci pán sediaci v štvrtej rade kina Fontána. Svoju kondíciu si bývalý vojak, ktorý bojoval na fronte v Rusku a Taliansku udržuje tým, že ešte ako 90 ročný chodil pešo z Opatovej do mesta Trenčín.Okrem toho aj cvičí. K. Steklý si podobne ako ostatní členovia spoločnosti vypočuli nielen hudobný program, ale pri minúte ticha, si okamžite vstal.

O priebehu valného zhromaždenia nám porozprávala podpredsedníčka spoločnosti Mária Gallová, viac sa dočítate v Piešťanskom týždni…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav