Jesenné počasie vyhnalo na cesty viac policajtov

  • Spravodajstvo
  • 18. októbra 2012, 09:31
  • Autor:sita/vd

Na sychravé jesenné počasie reaguje aj polícia. Cesty stráži viac policajtov. A tak pozor najmä na dodržiavanie rýchlosti aj vzdialenosti medzi vozidlami na klzkej ceste! Pretože aj pár kilometrov nad dovolenou hranicou vám môže zabezpečiť pokutu. Včera tak zaplatili napríklad 40 eur viacerí vodiči, ktorých sme stretli na trase Trenčín-Piešťany. V našom meste štátna polícia dokonca dáva aj papuče za nesprávne parkovanie. Upozorňujeme vodičov, že pri kaplnke na Teplickej ulici je už osadená značka – takže parkovať tam môžu len invalidi!!

"Polícia posilnila dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky nielen na nehodových úsekoch a hlavných cestných ťahoch, ale aj v miestach kultúrno-spoločenských podujatí či zariadení pre deti," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Aj uplynulý víkend si vyžiadal na cestách ľudské životy. "Vyhodnocujeme príčiny, miesta a čas dopravných nehôd a po dôkladnej analýze prijímame dopravno-bezpečnostné opatrenia," reagovala Baloghová. Podľa jej slov sa polícia zameriava najmä na hlavné príčiny dopravných nehôd, ako sú nedodržanie povolenej rýchlosti, porušovanie zákazu jazdy pod vplyvom alkoholu, zákazu predchádzania, nedanie prednosti v jazde, či nesprávny spôsob jazdy. "Kontroly sú zamerané aj na používanie bezpečnostných pásov a bezpečnostných systémov, dodržiavanie zákazu obsluhovať telefónny prístroj počas šoférovania, ale aj na dodržiavanie povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a cyklistom," dodala.

Polícia ešte začiatkom októbra upozorňovala vodičov na nástrahy jesenného obdobia, keď sa skôr stmieva a aj ráno je dlhšie tma. Podľa polície sa práve v tomto období aj častejšie stávajú nehody áut s chodcami či cyklistami. "Je veľmi dôležité v počasí, keď sa hromadí voda na cestách, aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky ako aj poveternostným podmienkam," uviedla Baloghová. Polícia odporúča vodičom, aby si skontrolovali osvetlenie auta a funkčnosť stieračov. "K bezpečnosti v takýchto prípadoch prispieva aj zníženie rýchlosti na klzkom povrchu vozovky, dôležité je zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami, aby bolo možné včas zareagovať a predísť kolíznym situáciám," radí hovorkyňa.

Polícia chystá opatrenia aj počas dušičkového obdobia. Viac policajtov bude na cestách od 31. októbra do 4. novembra. "Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch," ozrejmila Baloghová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj