V Piešťanskom týždni 42 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 15. októbra 2012, 13:32
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete o priebehu čerpacích skúšok pre projekt nového plaveckého centra, ale aj o tom, že vodiči v Piešťanoch si v 20 prípadoch nevšimli muža s bielou paličkou. V novinách tiež nájdete článok o Dni jabĺk, novej divadelnej hre Radošinského naivného divadla, či o priebehu festivalu Astrofilm.

Za Paralympijské centrum v Piešťanoch musia zaplatiť jeden aj štvrťmilióna eur
Koncom septembra si Slovenský paralympijský výbor pripísal na svoje konto víťazstvo, aj keď nie zrovna medailové. Súd uznal jeho žalobu  voči dodávateľskej firme, ktorá mala postaviť toľko sľubované, diskutované i osočované Paralympijské centrum. Firma Trimetal je povinná zaplatiť jeden milión aj 241 tisíc eur so 14,25-precentným úrokom z omeškania ročne.
O  hospodárení v MsKS budú diskutovať za zatvorenými dverami
Hlavný kontrolór mesta Piešťany Peter Konečný predložil na poslednom zasadnutí zastupiteľstva správu o vykonaní kontroly v Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS). Hodnotil prácu MsKS za rok 2011 a za prvé tri mesiace roku 2012. Napríklad zistil, že táto mestská organizácia pri výbere dodávateľov služieb nepostupovala podľa platných pravidiel verejného obstarávania.
Goethe Uni otvorila školský rok
V pondelok 15. októbra novozaložená vysoká škola slávnostne otvorila prvý školský rok svojej existencie. Stalo sa tak v Radisson Blue Carlton Hotel v Bratislave a Piešťanský týždeň pri tom tiež nechýbal.
Ivan Bella kŕmil vo vesmíre japonské prepeličky
Prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella o sebe vyhlasuje, že vo vesmíre bol pred desiatimi kilami a keďže Rusi museli zlikvidovať jeho domovskú stanicu Mir, je z neho homelesák. Vtipné, zaujímavé a bezprostredné takmer dvojhodinové rozprávanie o jeho zážitkoch z pobytu v kozme, o japonských prepeličkách, ktoré sa liahli na palube kozmickej stanice Mir, ale aj o príprave v Hviezdom mestečku zažili účastníci filmového festivalu Astrofilm 2012.
Bielu palicu si nevšimlo dvadsať vodičov
Počas svetového Dňa bielej palice sa opäť potvrdilo, že v Piešťanoch vodiči nie veľmi sledujú okraje ciest a priechody, kde slepec zdvihne bielu palicu na znak toho, že chce prejsť na druhú stranu. Zo 147 áut  by v pondelok 15. októbra nevidiaceho Ľubomíra Váryho  prešlo dvadsať. Našťastie mal pri sebou vodiaceho psa Lady, ktorý práve oslávil siedme narodeniny a hlavne syna Jerguša, ktorý spolu s ďalšími účastníkmi zaujímavého projektu strážili piešťanského učiteľa hudby, aby sa mu nič nestalo.
„Havrani“ prehrali po nájazdoch s Martinom i Skalicou
V ďalších troch kolách hokejovej extraligy sa stretli hokejisti ŠHK 37 Piešťany najprv doma s Nitrou a Martinom a v nedeľu cestovali do Skalice. V dueli s Nitrou sa stal hviezdou zápasu Haring, ktorý hetrikom rozhodol o víťazstve „havranov“ 3:2. S Martinom odohrali Piešťanci smolný zápas, keď sa im z mnohých šancí nepodarilo gólovo presadiť a napokon prehrali po nájazdoch 2:3. Do samostatných nájazdov vyústil aj zápas v Skalici, ktorý sa skončil rovnakým výsledkom, 3:2 v prospech domácich Skaličanov. Po pripísaných piatich bodoch sa nachádza ŠHK v tabuľke na štvrtej priečke.
Vicemajster nestačil na Piešťanské Čajky
Piešťanské basketbalistky odohrali ďalšie dve extraligové stretnutia. Prvý duel odohrali v Poprade, kde nedali súperkám šancu a jednoznačne vyhrali 75:40. Náročný zápas absolvovali v sobotu, keď čelili vicemajstrovi z Ružomberku. Favorizované hosťky však zápas nezvládli a Čajky zvíťazili zaslúžene 70:54.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela