V Piešťanskom týždni pripravujeme

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2012, 13:10
  • Autor:red

„Konečne piatok,“ povzdychnú si viacerí pracujúci, ktorí sa tešia na víkend. S posledným pracovným dňom vám pravidelne prinášame na stránke Piešťanského týždňa témy spracovávané redaktormi vášho-nášho periodika. Nahliadnite do redakčnej kuchyne:

Päťdesiatročná „štvorka“ škola otvorí dvere na konci októbra
Len pred nedávnom začali školský rok a už tu majú Deň otvorených dverí. Reč je o žiakoch, učiteľoch, vychovávateľkách, ale aj psychologičke, školníkovi, kuchárkach Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch. Kto by to bol povedal, že dvere tejto školy sa symbolicky otvárajú už päťdesiat rokov?! Dejiny školy sa začali písať v roku 1962, keď sa 1.1.1962 Jedenásťročná stredná škola v Piešťanoch rozdelila na IV. Základnú deväťročnú školu a  Strednú všeobecnovzdelávaciu školu. Obidve školy boli pod spoločným vedením. Riaditeľom oboch škôl bol Ladislav Kumprecht a zástupcovia Róbert Benda a Ján Valapka. ZDŠ mala 24 tried, ktoré sa nachádzali v budove na Námestí SNP č. 3. Vyučovalo sa na dve smeny…
Čerpacie skúšky boli bez problémov, teraz si počkáme na vyhodnotenie
Čerpacie skúšky pre projekt nového plaveckého centra už máme za sebou. Spoločnosť vodaMAX vykonávala 22 dňový prieskum od 3. septembra. Obe, krátkodobá a poloprevádzková skúška, mali podľa konateľky spoločnosti Jany Pernischovej bezproblémový priebeh a vykonali ich v súlade s požiadavkami a projektom investora – mesta.
Po detskom ihrisku by sa psy už potulovať nemali
Poslanec mestského zastupiteľstva Miloš Tamajka (Smer-SD) sa na poslednom stretnutí poslaneckej dvadsať päťky sťažoval na pohyb psičkárov po detskom ihrisku v mestskom parku. Služby mesta Piešťany (SMP) preto osadili na tomto mieste tabuľku – zákaz pohybu psov.
Goethe Uni otvára školský rok
V pondelok 15. októbra novozaložená vysoká škola slávnostne otvorí prvý školský rok svojej existencie. Stane sa tak v Radisson Blue Carlton Hotel v Bratislave a Piešťanský týždeň pri tom nebude samozrejme chýbať.
Ivan Bella kŕmil vo vesmíre japonské prepeličky
Prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella o sebe vyhlasuje, že vo vesmíre bol pred desiatimi kilami a keďže Rusi museli zlikvidovať jeho domovskú stanicu Mir, je z neho homelesák. Vtipné, zaujímavé a bezprostredné takmer dvojhodinové rozprávanie o jeho zážitkoch z pobytu v kozme, o japonských prepeličkách, ktoré sa liahli na palube kozmickej stanice Mir, ale aj o príprave v Hviezdom mestečku zažili účastníci filmového festivalu Astrofilm 2012.
Jozef Haring rozhodol o víťazstve "havranov" hetrikom
Piešťanský rodák Jozef Haring, právé krídlo "havranov", vyrastal na ľade piešťanského a skalického štadiónu. V junioroch vyskúčal aj zahraničnie – Hodonín. Potom sa vrátil do Piešťan a je platným útočníkom ŠHK 37 Piešťany, čo predviedol aj v poslednom zápase, kde strelil hetrik. Jozefa Haringa sme sa opýtali, aký to bol pocit streliť hetrik v extralige.
Na Majstrovstvách sveta v  nemeckom Saalburgu Baláž bronzový
V nemeckom Saalburgu  sa 12. – 16. septembra konali  Majstrovstvá Sveta  v pretekoch vznášadiel. Stretlo sa tu 93 pretekárov zo 14 štátov sveta. Na majstrovstvách sveta sa zúčastnili aj dvaja pretekári z  klubu vodného motorizmu Piešťany, konkrétne Jaroslav Baláž ml., ktorý súťažil v  kategórii formula  S  a  Ivan Štefánik vo formule 50. Jazdilo sa v  šiestich kategóriách. 12 a  13. septembra sa jazdili kvalifikácie od 14. do 16. septembra sa jazdilo každý deň v  dvoch rozjazdách v  každej kategórii.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek