Falošné čínske snehule a stavebnice sa k deťom nedostanú

  • Spravodajstvo
  • 11. októbra 2012, 11:46
  • Autor:sita (v)

TRNAVA:Colníci zaistený tovar zničia, deti tak ochránia pred možným ohrozením bezpečnosti a zdravia.

 Detskú obuv do snehu s vyobrazením ochrannej známky Hello Kitty a detské stavebnice s ochrannou známkou LEGO zaistili trnavskí colníci pri kontrole dvoch kontajnerových zásielok z Číny pre podozrenie, že ochranné známky sú falošné. Zaistený tovar bol určený na maďarský a český trh. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna.
So zisteniami trnavských colníkov boli oboznámení majitelia ochranných známok. V spolupráci s nimi bude pokračovať konanie vo veci ochrany práv duševného vlastníctva. Odhadovaná škoda, ktorá by im vznikla predajom 1 440 párov detskej obuvi ako originálnych výrobkov, bola vyčíslená na približne 30-tisíc eur. V prípade stavebnicových hračiek bude škoda pre množstvo druhov vyčíslená neskôr.

Po potvrdení zistenia, že ide o falzifikáty, bude Colný úrad Trnava s cieľom ochrany práv duševného vlastníctva a ochrany trhu postupovať v súlade s colnými predpismi, ktoré umožňujú tovar zničiť. Týmto postupom sa zároveň zabráni potenciálnemu nebezpečenstvu pre zdravie a bezpečnosť detí. V prípade právoplatného rozhodnutia súdu hrozí držiteľovi tovaru pokuta až do 66-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava