Tomáš Tatar: Piešťany majú schopný tím

  • Hokej / Šport
  • 10. októbra 2012, 10:25
  • Autor:Martin Sarvaš

Mladá slovenská hokejová hviezda začala sezónu 2012/13 pre výluku v NHL v extraligovom mužstve ŠHK 37 Piešťany. Je odchovancom HK Spartak Dubnica. Momentálne je hráčom detroitskej farmy – Grand Rapids Griffins. Zahral si už aj v Detroite, kde sa mu podarilo streliť svoj prvý gól v NHL. Na uplynulých majstrovstvách sveta sa gólmi a asistenciami významne pričinil o zisk striebra. Tomáš Tatar (21).

Ako ste sa dostali do slovenskej extraligy?
– Nechcelo sa mi už trénovať a iba čakať, kým sa začne Americká hokejová liga (AHL), tak som sa rozhodol ísť domov. Zvažoval som rôzne ponuky, ale chcel som byť čo najbližšie k domu. Najprv som sa obzeral hlavne po KHL, ale keďže v tejto súťaži sú obmedzenia pre hráčov z NHL (každý klub môže mať iba troch legionárov spoza mora), nechal som to tak. No a prišla ponuka z Piešťan.

Prečo práve Piešťany? Sú pre vás lákavé aj preto, že sú v extralige nováčikom?
– Pre ľudí je to niečo nové, takže som chcel, aby si to nejakým spôsobom obľúbili. Určite sú pre mňa zaujímavé aj preto, že sú v extralige nováčikom. Tiež, ako som spomenul, mám to blízko domov, čo mi vyhovuje. Hovoril som aj s vedením trenčianskej Dukly, ale tam majú momentálne záväzky voči iným hráčom.

Hrá sa vám s piešťanskými hokejistami dobre?
– Myslím si, že máme schopný tím. Zo začiatku sme mali ťažké vyžrebovanie. Teraz budeme hrať s o niečo slabšími protivníkmi, tak dúfam, že sa nám bude dariť. Piešťany môžu robiť súperom veľké problémy a v tabuľke by mohli skončiť dobre.
Ako hodnotí Tomáš Tatar vstup Piešťancov do extraligy a aj odpovede na iné otázky sa dočítate v aktuálnom čísle PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava