Jaro Černý ukončil pretekársku sezónu na ME v Albacete.

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. októbra 2012, 09:13
  • Autor:tm(m)

Slovenský motocyklový reprezentant, jazdec Bily Racing tímu Jaroslav Černý, ukončil sezónu tretím miestom na ME superšportov v Španielsku. Ako každý rok do poslednej chvíle nevedel či sa pretekov zúčastní. Napokon samotní členovia tímu zložili dokopy financie aby Jaro mohol na ME štartovať.
Na preteky cestovali s veľkými očakávaniami a s cieľom v umiestnení do prvej päťky. Černému sa to napokon podarilo a vybojoval si vynikajúce tretie miesto.

Štartová listina bola nabitá, figurovalo v nej 40 jazdcov. Jaro na tejto trati jazdil naposledy na jar, na oficiálnych testoch Dunlopu kde sa mu darilo a ktoré ukončil druhým najrýchlejším časom. Piatočné tréningy sme využili na prácu s nastavením a otestovali zvolené pneumatiky. Výber zmesi sa ukázal ako správna voľba. Sobotnú prvú kvalifikáciu Jaro zajazdil vo výbornom tempe. Ešte niekoľko minút pred koncom figuroval na prvej priečke, z ktorej ho v závere zosadil domáci jazdec Jordi Torres, inak stály jazdec MotoGP triedy Moto2, z tímu Mapfre Aspar a úradujúci majster európy. Na konci nám teda patrila úžasná 2. priečka.
Viac o priebehu pretekov sa dočítate v najbližšom čísle PT.
Tu si môžete pozrieť zostrih zo závodov: http://www.motogp.com/en/videos/latest+videos#2012+European+Championship+Highlights+Supersport+600

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav