V priebehu troch dni 26 vodičov pod vplyvom alkoholu

  • Spravodajstvo
  • 9. októbra 2012, 11:05
  • Autor:KRPZ(j)

Policajti v Trnavskom kraji v priebehu víkendu od 5. do 7. októbra zistili u 48 účastníkov cestnej premávky požitie alkoholu. Z toho bolo 22 cyklistov, pričom dvanástim z nich policajti namerali viac ako 1 promile. 26 bolo vodičov motorových vozidiel, pričom štrnástim z nich policajti namerali viac ako 1 promile alkoholu.

Poverený policajt obvinil 31 ročného muža zo Serede z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obvinený muž 6. októbra, o štvrť na dve, viedol osobné auto Alfa Romeo po Trnavskej ceste v Seredi. Vodiča zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške, ktorou mu policajti namerali 1,69 promile alkoholu. Ďalej policajti zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 30 mesiacov. Obvinený vodič bol za takýto skutok odsúdený súdom v Prievidzi, ktorého rozsudok nadobudol právoplatnosť 7. augusta. Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.
Z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky policajti obvinili aj 38 ročného muža z Horných Otrokoviec (okr. Hlohovec). Obvinený muž viedol 6. októbra, krátko po trinástej hodine, nákladné auto Multicar medzi Tepličkami a Hlohovcom. Vodiča zastavila policajná hliadka, pretože svojou jazdou ohrozoval iných účastníkov cestnej premávky. Počas kontroly policajti vodičovi namerali 2,38 promile alkoholu. Obvinenému mužovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na jeden rok.
Policajti z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili aj 30 ročného muža z Trnavy. Obvinený muž viedol 6. októbra, krátko po dvadsiatej tretej hodine, motocykel po Ul. Botanickej v Trnave. Vodiča zastavila a kontrolovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Počas kontroly policajti zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dvanásť mesiacov. Počas kontroly sa vodič podrobil aj dychovej skúške, ktorou mu policajti namerali 2,85 promile alkoholu. Obvinenému mužovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia upozorňuje nielen motorových účastníkov, ale všetkých účastníkov cestnej premávky, aby pred jazdou nepožili alkoholické nápoje, alebo iné návykové látky, ktoré by mohli ovplyvniť vedenie vozidla. Takýmto konaním zvyšujú riziko vzniku dopravnej nehody a taktiež sa vystavujú riziku trestného stíhania, pretože zistenie prítomnosti alkoholu nad 1 promile u vodiča motorového vozidla je trestným činom. Aj napriek veľkému počtu preventívnych akcií zo strany polície vodiči v mnohých prípadoch nerešpektujú zákaz požívania alkoholických nápojov a jazdia pod vplyvom alkoholu. Preto bude polícia v značnej miere vykonávať dohľad nad bezpečnosťou a  plynulosťou cestnej premávky a represívne pôsobiť na vodičov.               
.    

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava