Český alkohol povolený

  • Spravodajstvo
  • 9. októbra 2012, 14:52
  • Autor:SITA(j)

S platnosťou od piatej hodiny večer prestáva dnes na Slovensku platiť zákaz dovozu českého alkoholu na Slovensko. Na tlačovej konferencii špeciálnej medzirezortnej komisie to vyhlásil minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek.

Do krajiny sa tak môže opätovne dovážať alkohol z ČR vyrobený pred 1. januárom 2012. Na pulty predajní sa bude môcť dostať aj alkohol s dátumom výroby medzi 1. januárom 2012 a 27. septembrom, avšak ten už musí byť označený zelenou nálepkou s číslom šarže, dátumom výroby a identifikačným číslom akreditovaného laboratória, ktoré overilo jeho kvalitu. Pri dovoze liehovín vyrobených po 27. septembri musí importér predložiť aj "rodný list", ktorý slúži ako doklad o pôvode liehu.

Vzor nálepiek, ktorými dovozcovia a predajcovia budú musieť označiť fľaše s českým alkoholom, zverejnil Úrad verejného zdravotníctva. Ten presne zadefinoval všetky ich náležitosti, ako formát, farebný odtieň, veľkosť a typ písma. Alkohol, ktorý do 30. novembra tohto roku nebude označený tak, ako to požaduje ÚVZ, bude musieť byť zlikvidovaný alebo vyvezený naspäť do ČR.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín