V Piešťanskom týždni 41 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 8. októbra 2012, 15:35
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete o veľkolepých oslavách vo Vrbovom, starostiach mestskej polície s veľkým množstvom opilcov, ale o vyhodnotení súťaže o najkrajší balkón v Piešťanoch, či o láske Jána Horňáka – automobilových veteránoch.

Mestská polícia: Mladiství si k alkoholu pričuchli viac
Náčelník mestskej polície Marcel Mihalik predkladal piešťanskému zastupiteľstvu správu o činnosti za prvý polrok roku 2012. Podľa jeho slov zo štatistiky polícia zistila, že priestupky v doprave a porušovanie všeobecne záväzných nariadení sa drží v porovnateľných číslach. Za prvých šesť mesiacov roku 2012 však vyskočili počty pri kontrolách podávania alkoholu mladistvým.
Móric Beňovský má vo Vrbovom svoj svet
Takú slávu Vrbové hádam ešte nezažilo. V piatok 5. októbra v mestečku so šikmou vežou odhaľovali pamätník Beňovského svet. Pozvanie na slávnostné podujatie prijali desiatky hostí, nielen zo Slovenska a Čiech, ale i  z Maďarska, Poľska, Nemecka a svoje zastúpenie v osobe honorárneho konzula mal i ostrov Madagaskar. Nechýbala ani grófka Alžbeta Ambrozyová, priamy potomok slávneho dobrodruha i jeho filmový predstaviteľ Jozef Adamovič.
Dotyk ženy je pre mnícha ako uštipnutie vretenice
Keď som vstúpila do malej tmavšej miestnosti, ktorá slúži na thajské masáže najskôr ma omráčila vôňa vonných tyčiniek a potom sa oči stretli s prenikavým pohľadom muža v mníšskom rúchu.
Chcete mať najkrajší balkón, vsaďte na ťahavé muškáty
Piešťanské informačné centrum vyhodnotilo súťaž o najkrajší balkón v meste. Zo 112 odfotených balkónov a okien a deviatich samostatne prihlásených účastníkov, porota vybrala tri najkrajšie vyzdobené, a to bez určenia prvenstva.
Veterány kompletne rekonštruuje, aby mal s nimi svätý pokoj
„Je to moje privátne múzeum a je to slušná garáž pri firme, kde zároveň renovujem aj autá,“ povie jednoducho, bez zbytočne nafúknutých slov, Ján Horňák. Je majiteľom Classic car múzea veteránov, ktoré sa nachádza len pár kilometrov od Piešťan – v Moravanoch nad Váhom.
Sen Ľudovíta Wintera – Mramorový palác je titul nového románu
Nemecký spisovateľ Kay Zeisberg dokončil román o zakladateľovi piešťanského kúpeľníctva – Ľudovítovi Winterovi. Silný príbeh človeka, ktorý hoci vybudoval slávu kúpeľov, na sklonku života smel prejsť len do polovice Kolonádového mosta, vyšiel v nemeckom jazyku. Slovenská verzia knihy, ktorú autor nazval Mramorový palác, by mala uzrieť svetlo sveta na budúci rok. Prekladá ju Juraj Gigac z Lipska.
Tomáš Tatar: Piešťany majú schopný tím.
Mladá slovenská hokejová hviezda Tomáš Tatar (21) začal sezónu 2012/13 kvôli výluke v NHL v extraligovom mužstve ŠHK 37 Piešťany. Je odchovancom tímu HK Spartak Dubnica. Momentálne je hráčom Detroitskej farmy – Grand Rapids Griffins. Zahral si už aj v Detroite, kde sa mu podarilo streliť svoj prvý gól v NHL. Na uplynulých majstrovstvách sveta sa svojimi gólmi a asistenciami významne pričinil o zisk striebra.
Čajky prehrali vyrovnaný boj s Košičankami
Počas uplynulého týždňa odohrali Piešťanské Čajky dva duely ženskej basketbalovej extraligy. V stredu si zahrali na palubovke ŠBK Šamorín a v sobotu na domácej pôde s favorizovanými Good Angels Košice. Oba zápasy však prehrali, v Šamoríne 65:76 a v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina s Košičankami po náročnom a vyrovnanom zápase podľahli 53:76. V oboch stretnutiach boli Čajky posilnené o rozohrávačku z Ameriky Dymond Simon.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund