Pieštany zvíťazili v Banskej Bystrici

  • Hokej / Šport
  • 7. októbra 2012, 19:35
  • Autor:sita/p.j.

HC’05 Banská Bystrica – ŠHK 37 Piešťany 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Góly: 5. Ján Sýkora (Lunter, Hudec), 16. Heizer (Bambúch, J. Predajniansky) – 6. Mertel (Stupka), 25. Tatar (Brňák, V. Urban), 35. J. Ručkay (H. Ručkay, Tatar), 56. S. Saliji (V. Nemec) 59. Tatar (R. Filip)
Vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolin – R. Bednár, Gavalier, 1540 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Dzubina – Richter, Michal Grman, J. Predajniansky, Bambúch, Ketner, Styk – Ján Sýkora, Hudec, Lunter – Jabrocký, Heizer, F. Nemček – Šimun, Češík, Hvila – Lamper, Petro, Marcinek, od 41. min Michal Hlinka
Piešťany: Tomek – Brňák, V. Urban, Drgoň, R. Filip, A. Kolník, Cuník, A. Hruška, Bučka – T. Melichárek, Mertel, Stupka – J. Ručkay, Tatar, H. Ručkay – Haring, Peško, Chylo – S. Saliji, V. Nemec, B. Jánoš
V Banskej Bystrici sa hral rýchly hokej s množstvom šancí. Už v úvode preverili gólmanov J. Ručkay a Hvila, no skóre otvorili domáci v 5. min. Akciu po pravej strane založil Hudec, ktorý sa vrátil na ľad po
   takmer trojtýždňovej pauze zapríčinenej zranením, prihral na ľavú stranu, odkiaľ vystrelil Lunter, brankár Tomek puk vyrazil a Sýkora ho nemal problém doklepnúť. Banskobystričania sa dlho z vedenia netešili, pretože už o necelú minútu vyšiel hosťom protiútok, Stupka potiahol puk po pravej strane, prihral pred bránku Mertelovi a ten bez príprav prekonal Dzubinu. Piešťany mohli ísť do vedenia v presilovke v 13. min, keď Tatar vystrelil z medzikružia, ale gólovú rozlúčku so svojím mužstvom mu prekazil famóznym zákrokom gólman Dzubina. Presilovka o dvoch hráčov vyšla v 16. min "baranom", Bambúch vystrelil od modrej a pred Tomekom tečoval puk úspešne Heizer – 2:1.
   Na začiatku druhej tretiny vyvolal rozruch Lunter, obišiel piešťanskú bránku a takmer zasunul puk za chrbát Tomeka, ktorý ho napokon v poslednej chvíli priľahol. Hosťom sa však podarilo v 25. min vyrovnať, Brňák prihral Tatarovi, ktorý z pravého kruhu vystrelil a poslal puk po ľade k opačnej žrdi Dzubinovej svätyne. Domácich môžu mrzieť dve nevyužité presilovky, po ktorých Piešťanci išli do vedenia v 35. min. Úspech slávila rýchla akcia, na jej začiatku bol Tatar, puk spoza bránky poslal H. Ručkay pred Dzubinu, kde pohotovo zakončil J. Ručkay.
   V tretej tretine sa domáci snažili o vyrovnanie, ale hostia hrozili z rýchlych kontier. V 49. min mohli zvýšiť z prečíslenia dvoch na jedného, keď Nemec našiel Jánoša, ktorému pred Dzubinom nesadol puk na hokejku. Najbližšie mali ku gólu domáci v 50. min, keď mladý Hlinka strieľal do odkrytej bránky, ale Tomek sa v poslednej chvíli vrhol k pravej žrdi a zachránil svoj tím. Piešťany ťažili v 56. min z presilovky a chýb v domácej defenzíve, pred gólmanom "baranov" sa ocitol S. Saliji a nedal mu žiadnu šancu – 2:4. Banskobystričania potom v presilovke odvolali brankára, mali tlak, no ani Hudec na dvakrát nedokázal pokoriť piešťanského gólmana. Rozuzlenie privodil v závere Tatar, ktorý už pri rovnovážnom počte hráčov na ľade poslal puk do prázdnej bránky "baranov" a rozlúčil sa s extraligou.
   Hlasy:
   Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Chceli sme odčiniť hanebnú prehru z Popradu. To, čo sme chceli hrať, sa nám podarilo iba v prvej tretine. Potom prišli obrovské individuálne chyby, prestali sme hrať, korčuľovať a veriť si. Niektorí hráči vyzerali tak, akoby nechceli ani puk. Neviem si to osobne vysvetliť, ale takto sa o priazeň fanúšika nehrá. Na konci zápasu sme sa síce snažili, ale chytali sme zajaca za chvost. Nestalo sa to prvýkrát, musíme sa naučiť hrať celých 60 minút. Chcel by som sa poďakovať fanklubu, ktorý pri nás stál celý zápas a povzbudzoval."
   Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Vedeli sme, že nás v Banskej Bystrici čaká ťažký súper. Hoci sme zachytili úvod, inkasovali sme už v 5. min. Dôležité bolo, že o chvíľu na to sme vyrovnali. V závere prvej tretiny sme hrali v oslabení 3 proti 5 a znova sme inkasovali. Prehrávali sme 1:2 a do druhej časti sme išli s úmyslom zvrátiť vývoj zápasu, čo sa nám podarilo gólmi J. Ručkaya a Tatara. V tretej tretine sme vedeli, že súper musí otvoriť hru a chceli sme si počkať na vhodnú príležitosť, čo sa aj podarilo. Dali sme gól na 4:2, následne sme ustáli oslabenie 4 proti 6, keď súper hral takmer tri minúty power-play. Napokon sme gólom Tatara prikrášlili výsledok. Chceli by sme sa poďakovať Tatarovi, že odohral osem zápasov za Piešťany a želáme mu v ďalšej kariére veľa úspechov."

Ak sa chcete stať fanúšikom oficiálnej skupiny piešťanských Havranov na Facebooku, tak kliknite SEM!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj