V Piešťanskom týždni pripravujeme

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2012, 13:56
  • Autor:red

„Konečne piatok,“ povzdychnú si viacerí pracujúci, ktorí sa tešia na víkend. S posledným pracovným dňom vám pravidelne prinášame na stránke Piešťanského týždňa témy spracovávané redaktormi vášho-nášho periodika. Nahliadnite do redakčnej kuchyne:

Zmenili tvár trhoviska pri Kocke
Mestskí poslanci sa zaoberali zmenou trhových poriadkov. Pri obchodnom dome Kocka rozhodnutím zrušili kvôli bezpečnosti a lepšej prejazdnosti prvý rad stánkov od obchodného domu. Okrem toho mestská rada odporučila, aby zastupiteľstvo hovorilo o téme parkovania pri Kocke. K tejto problematike však poslanci neprijali žiadne uznesenie.
Odtrhne sa Vrbové od Európskej únie?
V mestečku so šikmou vežou začne platiť vrbovský dukát. Predstavia ho dokonca na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Počas Dní mesta Vrbové odhalia aj pamätnik venovaný Móricovi Beňovskému a odohrá sa koncert hviezd. Nebude chýbať ani tradičný jarmok. A Piešťanský týždeň chýbať pritom samozrejme tiež nebude.
O Mramorovom paláci aj perkoch s makom.
Ponúkame vám úryvok z rozhovoru s tvorcom novej knihy o Ľudovítovi Winterovi – Mramorový palác, ktorú napísal nemecký spisovateľ Kay Zeisberg: „Vraj Ľudovít Winter si žiadal každý deň na stole nejaký pokrm z maku. Mak je ale opiát. Myslíte si, že tie fantastické nápady, ktoré Winter aj realizoval sa mohli v jeho hlave zrodiť aj v dôsledku toho, že miloval jedlá z maku?“, položili sme otázku Kayovi Zeisbergovi. A tu je jeho odpoveď: „Haha, môže to byť aj tým. Veď aj ja jem veľmi rád makové koláče. A keď som v Pieštanoch, aj perky s makom, ktoré mal Winter tak veľmi rád. Snáď preto mám toľko nápadov pre moje knihy! Ale teraz vážne: pečený mak obsahuje iba minimálne množstvo morfínov, je skvelý vďaka dobrej chuti a energii z cukru, tie pozitívne pôsobia. Ľudovít veľa pracoval a doprial si málo pôžitkov – preňho boli jedlá s makom malým luxusom…
Chcete mať najkrajší balkón, vsaďte na ťahavé muškáty
Piešťanské informačné centrum vyhodnotilo súťaž o najkrajší balkón v meste. Zo 112 odfotených balkónov a okien a deviatich samostatne prihlásených účastníkov, porota vybrala tri najkrajšie vyzdobené, a to bez určenia prvenstva.
Veterány kompletne rekonštruuje, aby mal s nimi svätý pokoj
"To auto nestálo samozrejme päť korún," poznamená smerom k jednému zo svojich Packardov milovník veteránov Ján Horňák. Ruský diktátor Stalin za tento typ auta nechcel vyhodiť ani rubeľ. Dal si ho ukradnúť. Keď sa to nepodarilo, musel si ho kúpiť. Aj takého pikantérie z Classic car muzea sa dočítate v pripravovanom čísle Piešťanského týždňa.
Dotyk ženy je pre mnícha ako uštipnutie vretenice
Keď som vstúpila do malej tmavšej miestnosti, najskôr ma omráčila vôňa vonných tyčiniek a potom sa oči stretli s prenikavým pohľadom muža v mníšskom rúchu. Oholená hlava, sandále pod slávnostne prestretým stolom, miska s vodou, sviečky a kotúč z bieleho povrázka, v košíku akési vrecúška, pripomínajúce narodeninový darček. To všetko som zaregistrovala v prvom okamihu. Všetci tu boli bosí. „Mám sa aj my vyzuť? Ale veď tu budem iba pár minút. Urobím cvak fotoaparátom a idem ďalej,“ prebehlo mi mysľou. Lenže všetko bolo inak. 
Tomáš Tatar: Piešťany majú schopný tím.
Mladá slovenská hokejová hviezda Tomáš Tatar (21) začal sezónu 2012/13 kvôli výluke v NHL v extraligovom mužstve ŠHK 37 Piešťany. Je odchovancom tímu HK Spartak Dubnica. Momentálne je hráčom Detroitskej farmy – Grand Rapids Griffins. Zahral si už aj v Detroite, kde sa mu podarilo streliť svoj prvý gól v NHL. Na uplynulých majstrovstvách sveta sa svojimi gólmi a asistenciami významne pričinil o zisk striebra.
Piešťanské Čajky posilnila Američanka
Novou rozohrávačkou „čajok“ sa stala Američanka Dymond Simon. „Veríme, že sa nám podarí vybaviť všetky potrebné formality v krátkom čase. Potrebujeme totiž nahradiť zranenú Alexandru Baburovú,“ výkonný riaditeľ klubu Miloš Drgoň, ktorého doplnil tréner piešťanského extraligového nováčika Martin Pospíšil: „Dymond je hráčka, ktorá môže pomôcť nášmu veľmi mladému tímu k napredovaniu. Má potenciál, aby našej hre dala vyššiu úroveň organizácie hry a zvýšila efektivitu na útočnej a aj obrannej polovici ihriska.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava