Pozor na nebezpečné hroty v našich lesoch!

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2012, 14:41
  • Autor:P. Tekula

PIEŠŤANY – Pre mňa ako milovníka prírody je o to viac nepochopiteľné vyčíňanie „fantóma lesov“, ktorý musí mať veľmi nízke IQ. Posledné štyri roky sa stretávame v prírode v prístupných cestách a na turistických chodníkoch s nebezpečnými hrotmi, špicami a klincami, žiaľ, v poslednom období jeho úchylka nabrala na intenzite.

Myslím si, že ani on sám nedocenil nebezpečenstvo svojho konania súvisiaceho až s trestným činom. Škody na motorových vozidlách zamestnancov Lesov SR a členov Slovenského poľovníckeho zväzu (SPZ) už vystupujú do tisícov eur, no oveľa závažnejšie je ohrozenie ľudského života. Už v dvoch prípadoch si členovia poľovnej spoločnosti Striebornica Moravany nad Váhom privodili nebezpečné zranenie.
Klince im prepichli chodidlá, čo malo za následok práceneschopnosť. Konanie fantóma je nebezpečné o to viac, že pri prechádzkach prírodou toto nebezpečenstvo hrozí turistom, a čo je horšie, aj ich deťom. Nechcem ani pomyslieť, čo sa môže stať, ak by sa pri nevinnom šantení niektoré z detí napichlo. Životu nebezpečné je konanie „fantóma“ voči cykloturistom, ktorí nič netušiac sa razom môžu ocitnúť v ohrození života.
O tejto téme sa viac dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava