V Trnave riešenie problémov s neprispôsobivými presunuli na november

  • Spravodajstvo
  • 2. októbra 2012, 08:23
  • Autor:SITA(j)

Rómsky problém trápi aj Trnavu, primátora Vladimíra Butka naň upozornil poslanec mestského zastupiteľstva Miloš Krištofík (Smer-SD). Pod sťažnosť adresovanú primátorovi získal v priebehu troch dní 650 podpisov.

O probléme mestskej časti Tulipán informoval aj poslanecký zbor. Vedenie mesta sa ním chce zaoberať na novembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva, dovtedy má mestský úrad pripraviť alternatívy riešenia.

Krištofík v sťažnosti primátorovi navrhol postaviť za mestom byty nižšieho štandardu, do ktorých by bolo možné presťahovať neprispôsobivých občanov. Uvoľnené byty by mohli vyriešiť problémy sociálne slabších alebo mladých rodín v Trnave. Poslanec býva na Coburgovej ulici, ktorá je známa zvýšenou kriminalitou, krádežami, výtržnosťami, zhromažďovaním odpadkov a častými požiarmi.

"My, občania mesta Trnava a obyvatelia tejto štvrte riadne platíme dane, neporušujeme zákony tohto štátu, ani nariadenia mestského zastupiteľstva. Napriek tomu však máme stále problémy s bezpečnosťou, hygienou, nočným pokojom. Neprispôsobiví občania, žijúci v tejto lokalite, nám znemožňujú plnohodnotný život, ktorý nám ústava tohto štátu garantuje,“ píše sa v sťažnosti primátorovi.

Obyvatelia Coburgovej sa na vyčíňanie Rómov sťažovali petíciami v rokoch 2005, aj o dva roky neskôr. Pred piatimi rokmi prijalo Mestské zastupiteľstvo v Trnave uznesenie, podľa ktorého sa malo bytovou politikou zabezpečiť znižovanie podielu problémovej skupine obyvateľov na Coburgovej ulici. Miestni však znižovanie ich podielu nezaregistrovali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav