O. Children – prvý potvrdený interpret Pohody 2013

  • Spravodajstvo
  • 2. októbra 2012, 10:53
  • Autor:ts(j), autor foto Ján Karásek

Prvým potvrdeným interpretom budúcoročného festivalu Bažant Pohoda 2013 je anglická skupina O.Children. “Videli sme ich naživo v Londýne, ich hudbou sme sa cítili ako zhypnotizovaní. Odvtedy sme sa ich snažili získať, sme radi, že budú hrať v lete v Trenčíne,” hovorí riaditeľ festival Michal Kaščák.

Londýnske kvarteto je na scéne od roku 2008, no spevák Tobi O´Kandi a bubeník Andrew Sleath spolupracovali už na projekte Bono Must Die. Názov však museli zmeniť po výstrahách od právnikov Bona Voxa z U2, a tak založili O.Children, kde sa k nim pridali aj gitarista Gauthier Ajarrista a basák Harry James. Skupinu nazvali podľa jednej z najznámejších pesničiek Nicka Cavea a podobne temná je aj ich tvorba – na pomedzí post punku, goth rocku a new wave – už na prvom eponymnom albume.

Kapelu chceli organizátori Bažant Pohody pritiahnuť na Slovensko už vlani, frontman Tobi O´Kandi však nemal platné britské víza a nemohol odcestovať z krajiny. Počas tohto núteného obdobia kapela nahrala svoj druhý album Apnea. Práve v čase jeho vydania sa vyriešili aj Tobiho vízové problémy. “Ničilo mi to
dušu, trčal som tu v Anglicku ako väzeň, bez štátnej príslušnosti,” vyjadril sa autor väčšiny skladieb a charizmatický frontman O´Kandi, ktorý má nigérijské korene a v Londýne žije s celou rodinou už od šiestich rokov.
“Tento album mi zachránil život. Len keď som bol v štúdiu, nemusel som sa trápiť realitou. Je to naozaj osobný album,” opisuje Tobi, ktorý sa s O.Children predstaví v júli 2013 na trenčianskom letisku. “Potvrdiť prvého umelca takto v predstihu je veľmi príjemné. Veríme, že postupne sa nám rozbehne aj ďalší booking,” hovorí produkčná festivalu Ľubica Gombalová.

Sedemnásty ročník multikultúrneho festival Bažant Pohoda sa uskutoční 11. – 13. júla 2013 opäť v Trenčíne na letisku. „V súčasnosti je v ponuke ešte okolo 500 permanentiek na celý festival za cenu 59 eur, po ich vypredaní sa cena zvýši na 69 eur. Rovnako sú v ponuke aj lístky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S, lístky na parkovanie aj na parkovanie karavanov,“ upozorňuje za organizátorov Katarína Tomášeková.
Vstupenky sú k dispozícii v online Pohodashope, Ticketportale a v sieti predpredajcov, ktorých zoznam je uvedený na stránke organizátorov www.pohodafestival.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav