Na festivale ZOOM+ budú znieť len ľudské hlasy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. októbra 2012, 13:56
  • Autor:SITA(j)


Len ľudské hlasy budú znieť na piatom ročníku medzinárodného a capella festivalu ZOOM+, ktorý sa uskutoční v piatok a v sobotu v trnavskom kine Hviezda.

Publiku sa v prvý deň predstaví ženská a capella formácia Latvian Voices z Lotyšska a španielsky aj európsky majster beatboxu Lytos. V sobotu bude spievať maďarská vokálna kapela Fool Moon a opäť aj Latvian Voices.
Cieľom festivalu už od jeho vzniku je priblížiť a cappella spev širšiemu publiku, poukázať na nekonečné možnosti ľudského hlasu a na široký žánrový záber, ktorý a cappella hudba zahŕňa.
ZOOM+ organizuje trnavská vokálna skupina Kruhy v spolupráci s mestom Trnava. Latvian Voices tvorí sedem lotyšských speváčok, takmer všetky sú absolventky Lotyšskej hudobnej akadémie. Za krátky čas spoločného pôsobenia získali už niekoľko medzinárodných ocenení. Španielsky umelec Lytos sa venuje od detstva beatboxu, v roku 2009 sa stal šampiónom Španielska v tomto hudobnom smere. Krátko nato vyhral aj európske majstrovstvá a triumfoval aj na ďalších súťažiach.
Skupina Fool Moon – Spln mesiaca sa sformovala v septembri 2001 v meste Szeged a stala sa propagátorom pop a cappella hudby v Maďarsku. Okrem maďarských popových a ľudových piesní ich repertoár zahŕňa vianočné piesne, ktoré vyšli aj na CD pod názvom Merry Christmas, viacero anglických a talianskych piesní, a cappela verzie skladieb Stinga, Erica Claptona, Paula Simona, Michaela Jacksona, Georgea Michaela a ďalších.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav