Jablkový deň aj s asfaltovými holubmi

  • Spravodajstvo
  • 2. októbra 2012, 09:19
  • Autor:(JŠ)

VESELÉ – Mikroregión nad Holeškou – obec Veselé, firma Plantex a poľovnícke združenie Dolinka pripravili pre svojich obyvateľov i návštevníkov z blízkeho i vzdialenejšieho okolia v sobotu veselý deň plný jabĺk, zábavy, súťaženia i kulinárskych špecialít.

Už tradičný jablkový deň v Plantexe sa tentoraz rozrástol aj o  súťaž družstiev v streľbe na asfaltových holubov, súťaže pre deti, chutný guláš poľovníkov v miestnom športovom areáli. Večernú zábavu síce predčasne ukončil dážď, no napriek tomu bolo celý deň vo Veselom naozaj veselo.

Sprievod alegorických vozov ktoré  pred týždňom reprezentovali mikroregión na Victorii Regii sa na úvod predstavil návštevníkom jablkového dňa – prevažne rodinám s deťmi. Okrem zábavy, súťaží, pohybových aktivít i tvorivých  dielní sa mnohí poučili ako sa pestujú v Plantexe jablká v integrovanej produkcii, priamo  sadom ich previedli odborníci, prednáška a ochutnávka  odrôd jabĺk pestovaných vo firme zaujala všetky vekové kategórie. Ukážky ľudových tancov a piesní predviedli deti z folklórneho súboru Veselanček a Púpavienky z Veľkých Kostolian. Deti sa povozili na koníkoch i na malom vláčiku v areáli spoločnosti. Miestne kuchárske talent súťažili v prestížnej súťaži o najkrajší a najchutnejší jablkový koláč. Počas celého dňa mali možnosť všetci nazbierať si jabĺčka v sade  v rámci samozberu – čo bolo pre mnohé rodiny zaujímavejšie ako si ich len kúpiť. A to je práve cieľom podobných akcií vo firme. Stmelovať rodiny, hýbať sa na čerstvom vzduchu, jesť chutné slovenské ovocie. 27. októbra sa začne v Platexe tá pravá sezóna predaja ovocných stromčekov na ktorú všetkých srdečne pozývajú.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín