V Piešťanskom týždni 39 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 1. októbra 2012, 15:07
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete o tragickej dopravnej nehode, problémoch v obci Ratnovce, ale aj témach, ktoré zazneli na zasadnutí mestského zastupiteľstva v Piešťanoch.

Smrť vo vraku
Vrtuľníková záchranná zdravotná služba aj piešťanskí hasiči, štátna i dopravná polícia zasahovali v stredu 26. septembra pri vážnej dopravnej nehode osobného motorového vozidla značky Škoda prevážaného do šrotu. Vodič zo zdemolovaného vraku nehodu neprežil.
Trhací kalendár zo zákonov v Ratnovciach veselo pokračuje
Keď sme v pondelok 1. októbra aktualizovali fotografiu do vydania Piešťanského týždňa, zastihli sme rozčerteného starostu Ratnoviec, ktorý práve vyháňal vodiča honu bagrujúceho súkromné pozemky. Zástupcov firmy, ktorá navážala stavebnú suť bez povolení a realizuje načierno stavby dvoch pravdepodobne rodinných domov neodradilo od ďalšieho konania ani zadržanie políciou, ku ktorému prišlo pred pár týždňami. „Začnú kopať kanál na cudzích pozemkoch! A na nič nemajú žiadne povolenie! To už začína anarchia?“ rozčuľoval sa v starosta Martin Adamča. Ratnovská kauza naberá na obrátkach.
I. Babičová: Parkovanie zadarmo považujem za sprostosť
Mestskí poslanci na siedmom zasadnutí zastupiteľstva v bode Rôzne diskutovali hlavne o problematike parkovania v Piešťanoch. Poslanec za Smer-SD Michal Hynek na rokovaní vo štvrtok 27. septembra dal návrh, aby radnica vypracovala návrh novely všeobecne záväzného nariadenia, ktoré upravuje podmienky státia na miestach s dopravným obmedzením a platené parkovanie. Poslanec chcel, aby sa v budúcnosti počas víkendov a štátnych sviatkov neplatilo v meste za parkovné.
Vladimír Janovjak: Vždy som veľmi chcel a vždy som jazdil na doraz
Muž menšieho vzrastu, útlejšia postava, pohľad tak trochu upretý do neznáma.  Niet na ňom ani len stopa hviezdnych manierov, pritom na nedávnych tohoročných paralympijských hrách v Londýne  získal pre Slovensko cennú bronzovú medailu.Vladimír Jankovjak z obce Ostrov.
Storočná Mária Lacková má vždy plné vrecká cukríkov
Ak sa chcete dožiť sto rokov, odsťahujte sa do Vrbového. Počas šiestich rokov sme tu zaznamenali až piatich viac ako storočných obyvateľov. Po Viole Rákayovej, ktorá sa dožila 103 rokov a zomrela dva dni po sfúknutí narodeninovej torty, storočnom už nebohom Jánovi Sudorovi, 106-ročnej Anne Balášovej, sa krásneho jubilea s desiatimi krížikmi dožil v roku 2011 sympatický deduško Anton Kuník. Do rodinky storočných pribudla v piatok 28. septembra 2012 Mária Sabová. Jej otcom bol Juraj Didal a matkou Mária, rodená Mocková.
Hokejisti úspešne vstúpili do extraligy
Hráči ŠHK 37 Piešťany odohrali v extralige už šesť duelov, z ktorých tri vyhrali a z Popradu si odviezli po predĺžení cenný bod. V priebežnom hodnotení sa nachádzajú v tabuľke na siedmej priečke. K „havranom“ sa pripojil aj veľký slovenský talent a hráč zo zámoria Tomáš Tatar. A ako vníma vstup do extraligy prezident klubu Jaroslav Lušňák?
100 rokov futbalu v Piešťanoch
Na futbalovom štadióne v Piešťanoch sa v sobotu popoludní konali oslavy stého výročia založenia klubu PFK Piešťany. Pri tejto príležitosti bola slávnostne pokrstená kniha Štefana Gregoričku s názvom Piešťanská futbalová kronika. Krstu sa zúčastnili funkcionári Slovenského futbalového zväzu a tiež prezident SFZ Ján Kováčik.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj