Richard Vančo na M-SR s tromi titulmi

  • Veslovanie / Šport
  • 1. októbra 2012, 07:39
  • Autor:sita/red(i)

PIEŠŤANY/BRATISLAVA – Nedeľňajšie majstrovstvá Slovenska v „šprintoch“ v Bratislave ukončili tohtoročnú domácu veslársku sezónu. O národné tituly sa po troch rokoch opäť bojovalo na Zlatých pieskoch.

V disciplíne skif mužov využil Richard Vančo neúčasť obhajcu lanského triumfu Lukáša Babača (Sĺňava Piešťany) a aj Andrého Rédra (Slávia STU Bratislava).
Pieštanský veslár, ktorý zvíťazil na 650 m dlhej trati časom 2:07,09 min, pridal po minuloročnom striebre do zbierky zlato a odniesol si tiež Cenu Viliama Procházku. Druhý skončil Peter Legény (Slávia STU Bratislava), tretí bol Peter Lejko z VK Šintava.
Osemnásťročný R. Vančo sa presadil aj v mužskom dvojskife. Na rozdiel od roku 2011, keď v Piešťanoch vyhral po boku Stanislava Gajdošíka, tentoraz tvoril víťaznú posádku s oddielovým kolegom Matúšom Vančom. Víťazi získali Cenu olympijských víťazov Pavla Schmidta a Václava Kozáka.
Preteky osemveslíc, ktoré boli zároveň aj 45. ročníkom Memoriálu Ctibora Reiskupa, zakladateľa veslárskeho oddielu Slávia STU, vyhrala opäť posádka SVK Bratislava pred spoločenstvom Sĺňava Piešťany/Šintava a loďou Slávie STU Bratislava.
V súťaži štvorveslíc bez kormidelníka, ktorá bola zároveň 6. ročníkom Memoriálu Jozefa Baču, si prvenstvo vybojovali veslári Sĺňavy Piešťany.
V ženskom skife sa majsterkou SR stala Irena Hlivová z SVK Bratislava, medzi juniormi nenašiel premožiteľa Piešťanec Martin Kosák.
Najúspešnejším účastníkom M-SR 2012 v kategórii dospelých bol s tromi titulmi Richard Vančo (skif, dvojskif, štvorveslica bez kormidelníka).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava