Bilbordy proti skládke niekto poškodil

  • Spravodajstvo / Región
  • 28. septembra 2012, 10:34
  • Autor:sita/red(i)

PIEŠŤANY/HLOHOVEC – Bilbordy proti rozširovaniu hlohovskej skládky niekto podpálil a dorezal. Informoval o tom člen občianskej iniciatívy proti rozširovaniu skládky Vlčie hory Hlohovec Miroslav Kollár.

Dnes v noci neznámy páchateľ poškodil dva bilbordy, ktoré od stredy na vstupoch do mesta upozorňovali obyvateľov Hlohovca na situáciu okolo hlohovskej skládky Vlčie hory. Jeden z veľkých bilbordov sa páchateľ pokúsil podpáliť, druhý dorezal a z väčšej časti strhol," opisuje situáciu aktivista. V súvislosti s týmto incidentom zvažujú podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa.
Bilbordy nechali vyvesiť občianski aktivisti, ktorí protestujú proti zámeru rozšíriť skládku o ďalších 260-tisíc metrov kubických a najmä o 21-tisíc metrov kubických nebezpečného odpadu. Podľa aktivistov súčasná skládka častými požiarmi strpčuje život obyvateľov okolitých obcí. Skládka horela podľa občianskej iniciatívy len v tomto roku už 20-krát a od roku 2009 na nej hasiči zasahovali už viac ako 40-krát. "Pri niektorých požiaroch namerali na skládke únik nebezpečných látok do ovzdušia. Na hasenie použili 10 miliónov litrov vody a náklady na hasenie v tých troch prípadoch zo štyridsiatich, keď ich vyčísľovali, presiahli 100-tisíc eur," tvrdí Kollár.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav