Prvý protest Trnavčanov v novodobej historii samosprávy

  • Spravodajstvo
  • 25. septembra 2012, 15:16
  • Autor:SITA(j)


Trnavčania prvýkrát v novodobej histórii samosprávy protestovali pred radnicou. Asi päťdesiat ľudí pred rokovaním mestského zastupiteľstva vyzvalo poslancov, aby zachovali rekreačnú oblasť Kamenný mlyn ako zelenú zónu.

Mestské zastupiteľstvo malo v programe dnešného rokovania niekoľko návrhov na zmeny územného plánu v tejto lokalite, ktoré by umožnili výstavbu rodinných domov a obchodov. Takmer všetky problémové body poslanci na začiatku rokovania z programu vyradili. Protest zvolala občianska aktivistka Andrea Pallang len prostredníctvom sociálnej siete.

Protestujúci sa vyslovili za zachovanie Kamenného mlyna a jeho blízkeho okolia v prírodnom stave a bez výstavby. Požadovali zmenu územného plánu v prospech parkov a lesoparkov a zároveň odmietli budovanie cesty pre motorové vozidlá cez chodník a cyklochodník v lesoparku.

K protestujúcim sa prihovoril aj primátor Trnavy Vladimír Butko, ktorý ocenil ich ,,hlboký a úprimný“ záujem o životné prostredie v meste. Dodal, že o územnom pláne rozhodujú poslanci mestského zastupiteľstva, diskutovať s prítomnými občanmi však odmietol s tým, že musí ísť na rokovanie poslaneckého zboru. Andrea Pallang vyzvala prítomných na pripojenie sa k vznikajúcej občianskej platforme, ktorá chce kontrolovať činnosť poslaneckého zboru.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel