Od budúceho týždňa budú vodiči platiť aj mimo centra Trnavy

  • Spravodajstvo
  • 25. septembra 2012, 11:22
  • Autor:SITA(j)

Za parkovanie v centre Trnavy zaplatia vodiči od 1. októbra 50 centov za hodinu, na záchytných parkoviskách v okolí centra 20 centov za hodinu. Hodinové sadzby za parkovanie nahradia terajšiu jednoeurovú daň za vjazd do historickej časti mesta.

Spoplatnenie záchytných parkovísk, vrátane parkoviska pri mestskej poliklinike, je v Trnave úplnou novinkou. Trnava bude od budúceho týždňa rozdelená na tri zóny plateného parkovania. V centre mesta zaplatia vodiči 50 centov za každú hodinu počas pracovných dní v čase od 8:00 do 18:00.
V druhej zóne, do ktorej poslanci zaradili parkoviská mimo centra na Kollárovej, Halenárskej,Hospodárskej a Rybníkovej ulici, ale aj celú Kollárovu ulicu, bude poplatok 20 centov za hodinu.
Do tretej zóny zaradili parkovisko pri mestskej poliklinike, kde bude prvá hodina parkovania zadarmo, druhá za 20 centov a každá ďalšia za 50 centov. Radnica umožňuje v prvých dvoch zónach platbu prostredníctvom parkovacích automatov, o desať centov drahšími SMS správami, ale aj ročnými, polročnými a štvrťročnými parkovacími kartami.
V tretej zóne, na parkovisku pri mestskej poliklinike, bude nainštalovaný závorový systém. Ročné karty za 400 eur v prvej zóne a za 150 eur v druhej zóne budú pre vodičov s každodenným parkovaním v centre najvýhodnejšie. Počas sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov bude parkovanie bezplatné.

Terajšia jednoeurová daň za vjazd do centra prinášala do rozpočtu mesta približne 500-tisíc eur ročne. Častejšie striedanie parkujúcich vozidiel a spoplatnenie ďalších častí mesta by malo priniesť viac peňazí. Vodiči budú mať od budúceho týždňa k dispozícii 39 parkovacích automatov, pripravené bude aj
nové dopravné značenie. Všeobecne záväzné nariadenie o dočasnom parkovaní schválili trnavskí mestskí poslanci na svojom rokovaní v júni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel