V Piešťanskom týždni 39 sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 24. septembra 2012, 15:40
  • Autor:red

Deň sa stretol s dňom a máme tu opäť pondelok. Udalosti v piešťanskom regióne zmapovali pre vás aj tentoraz redaktori Piešťanského týždňa. V pripravovanom vydaní PT sa dozviete o boji rozhádaných rodičov Jaroslavy a Patrika Nováki z Kľačian, o projekte Beethovenovej aleje, ale aj o o novovzniknutej fakulte cestovného ruchu, či úspechoch piešťanských basketbalistiek.

Súdili rodičov unesenej Natálky
Boj rozhádaných rodičov Jaroslavy a Patrika Nováki z Kľačian o päťročnú dcéru Natáliu pokračuje. Matka skrývala štyri mesiace svoju dcérku pred otcom Patrikom, ktorému samosudkyňa pridelila Natálku do opatery. Polícia po nej vyhlásila celoštátne pátranie. Ak sa Jaroslava chcela rozviesť, musela vyjsť z ilegality.
Vízia megaprojektu nad Bankou sa napĺňa
„Stále pracujeme na príslušných povoleniach k projektu,“ odpovedal Ľ. Čema na našu otázku ohľadne najnovšieho vývoja Beethovenovej aleje. Preto aj termín začatia výstavby naďalej zostáva otvorenou záležitosťou. Naša redakcia má k dispozícii jeho vizualizácie. V najnovšom čísle sa s vami o ne podelí.
Vyčíňa pri Kauflande podpaľač?
Minulý pondelok krátko po desiatej hodine v noci pri obchodnom dome Kaufland dymilo osobné auto značky Renault Espace. Keď k požiaru prišli hasiči,  na likvidáciu použili vysokotlakový prúd vody a na aute vykonali protipožiarne opatrenia. Ďalšie horiace auto pri piešťanskom Kauflande hasili príslušníci HaZZ v nedeľu nadránom. Tentoraz horel motor osobného auta Audi A6.
Dostávame ponuku, aká nie je samozrejmosťou
tvrdí v rozhovore pre Piešťanský týždeň prorektor Vysokej školy Goethe Uni Bratislava Jozef Klimko.Jedna z jej fakúlt – Fakulta cestovného ruchu odštartovala svoju činnosť práve v Piešťanoch. Na inom mieste náho týždenníka sa dočítate, že prvé prijímačky budú už tento týždeň.
Tibor Mikuš sa za bustou vyšplhal na múrik
Oslavy 75. výročia založenia Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch trvali celý deň. Gymnazisti v ten deň zažili konferenciu, sprievod mestom, odhaľovanie busty zakladateľa olympizmu aj sadenie troch stromčekov. Pri ich výsadbe asistovali aj vzácni hostia, bol medzi nimi aj minister školstva SR Dušan Čaplovič či prezident medzinárodného výboru Pierra de Coubertina historik prof. Norbert Muller. Najväčšieho športového ducha prejavil predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, keď sa vyšplhal na múrik školy, aby odhalil bustu Pierra de Coubertina. Pripravená šnúrka sa totiž odtrhla.
Vodníci sa po meste preháňali na bicykli
K sprievodu Victorie Regie sa tento rok pripojili aj zelení mužíčkovia. Nešlo o ufóncov, ale o strážcov vôd Váhu a Sĺňavy – vodníkov. Okrem toho od soboty 22. septembra všetkých, ktorí okúsia piešťanské vody pri lodenici bude pozorovať a držať ochrannú ruku socha vodníka KriVáha.
Kto je najväčší div piešťanského regiónu?
Poznáme výsledky našej letnej súťaže 7 divov. Kto je najväčší, sa dočítate v najbližšom vydaní. My zatiaľ prezradíme len toľko, že zakladateľ kúpeľov Ľ. Winter to nie je! A poznáme aj výhercu hlavnej ceny – auta Škoda Octavia s plnou nádržou.
Domácu premiéru hokejistov videl aj prezident SR
Po rokoch snaženia sa hokejisti ŠHK 37 Piešťany dočkali svojej premiéry v najvyššej súťaži – extralige. V minulom týždni ich čakali hneď tri zápasy. Najprv vyhrali v Martine 3:0, potom zdolali doma pred vypredaným hľadiskom, v ktorom nechýbal ani prezident republiky Ivan Gašparovič, favorizovanú Skalicu 8:2 a v nedeľu prehrali v Košiciach 5:9.
Víťazná premiéra Čajok
Po jedenástich rokoch sa vrátila do Piešťan najvyššia basketbalová súťaž žien. V sezóne 2000/2001 ju hrali ženy BKM. Teraz sa v extralige predstavilo celkom nové družstvo s názvom Piešťanské Čajky. To v extraligovej premiére zdolalo v sobotu na domácej palubovke BK Petržalka 88:65.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel