V súťaži dominoval český profesionál Hytych

  • Spravodajstvo
  • 21. septembra 2012, 13:02
  • Autor:sita/red(i)

PIEŠŤANY – Špičkový český florista Přemysl Hytych sa stal víťazom 19. ročníka národnej súťaže v aranžovaní a viazaní kvetov s medzinárodnou účasťou Victoria Regia v Piešťanoch. Medzi profesionálmi dominoval vo všetkých štyroch súťažných úlohách. Druhé miesto patrí ďalšiemu českému reprezentantovi Janovi Miltovi, bronz zostáva na Slovensku vďaka Tomášovi Havalovi.

Všetky súťažné úlohy tohto ročníka najväčšej floristickej udalosti na Slovensku sa točili okolo secesie a 100. výročia secesného hotela Thermia Palace. Český profesionál Hytych vytvoril najkrajšiu kyticu pre interiér jubilujúceho hotela, najviac bodov získal za kvetinový náhrdelník pre Sisi Bavorskú, najlepšie si poradil s tajnou úlohou a všetkých súperov nechal za sebou aj pri vytváraní zosadzovanej nádoby do kúpeľného parku.
Medzi juniormi zo záhradníckych škôl patrí prvenstvo Jane Barčovej zo Strednej odbornej školy v Rakoviciach, druhé miesto obsadil Lukáš Stopka zo Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch a tretie miesto získala Karolína Řeháčková z Českej zahradnickej akadémie v Mělníku. Verejnosť si môže súťažné práce spolu s výstavou ovocia a zeleniny pozrieť od dnešného popoludnia až do nedele v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel