V Piešťanskom týždni pripravujeme

  • Spravodajstvo
  • 21. septembra 2012, 13:21
  • Autor:

„Konečne piatok,“ povzdychnú si viacerí pracujúci, ktorí sa tešia na víkend. S posledným pracovným dňom vám pravidelne prinášame na stránke Piešťanského týždňa témy spracovávané redaktormi vášho-nášho periodika. Nahliadnite do redakčnej kuchyne:

Dieťa nevrátila otcovi, obvinili ju
Nezvestné dievčatko, po ktorom pátrali policajti už od mája, je v starostlivosti otca. Natálkinu matku, ktorá dcéru otcovi odmietala vrátiť, obvinil vyšetrovateľ z marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Mesto opäť ozdobili kvetinové aranžmány
Špičkový český florista Přemysl Hytych sa stal víťazom 19. ročníka národnej súťaže v aranžovaní a viazaní kvetov s medzinárodnou účasťou Victoria Regia v Piešťanoch. Verejnosť si môže súťažné práce spolu s výstavou ovocia a zeleniny pozrieť od dnešného popoludnia až do nedele v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove. V sobotu nás čaká tradičné kvetinové korzo.

Vízia megaprojektu nad Bankou sa napĺňa
„Stále pracujeme na príslušných povoleniach k projektu,“ odpovedal Ľ. Čema na našu otázku ohľadne najnovšieho vývoja Beethovenovej aleje. Preto aj termín začatia výstavby naďalej zostáva otvorenou záležitosťou. Naša redakcia má k dispozícii jeho vizualizácie. V najnovšom čísle sa s vami o ne podelí.

Piešťany zažijú Deň vodníkov
Sobotný deň bude patriť všetkým vodníkom, ktorí sa zídu počas kvetinového korza v centre mesta. Bude sa čítať vodnícka pošta, zvolíme si najkrajšieho vodníka a pokrstíme drevenú sochu KriVáha.

Kto je najväčší div piešťanského regiónu?
Poznáme výsledky našej letnej súťaže 7 divov. Kto je najväčší, sa dočítate v najbližšom vydaní. My zatiaľ prezradíme len toľko, že zakladateľ kúpeľov Ľ. Winter to nie je! A poznáme aj výhercu hlavnej ceny – auta Škoda Octavia s plnou nádržou.
Aj cestovný ruch má svoj svetový deň
Svetový deň cestovného ruchu sa oslavuje každoročne 27. septembra. V Piešťanoch si tento deň pripomenuli obyvatelia aj návštevníci mesta prostredníctvom niekoľkých podujatí. Jedným z nich bolo aj pútavé rozprávanie manželov Alenky a Vladimíra Ondejčíkových o čaji a cestovaní po Číne a Vietname.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav