Predaj pozemkov v centre za euro radnica odkladá

  • Spravodajstvo / Región
  • 21. septembra 2012, 08:05
  • Autor:sita/red(i)

PIEŠŤANY/TRNAVA – Predaj mestských pozemkov v širšom centre Trnavy za jedno euro spoločnosti City-Arena z podnikateľského portfólia Vladimíra Poóra radnica odkladá. Podľa zverejneného zámeru malo o predaji rozhodovať mestské zastupiteľstvo už v utorok 25. septembra, mestská rada však obchod pozastavila.

"Mestská rada nemala na svojom rokovaní k dispozícii geometrické zameranie a presné vymedzenie pozemkov, o ktoré má investor záujem. Z tohto dôvodu odporučila mestskému zastupiteľstvu o predaji nerokovať,“ povedal hovorca mesta Pavol Tomašovič. Zverejnený zámer na predaj pozemkov bol veľmi nepresný, radnica ho už zo svojej internetovej stránky stiahla. Zo zákona povinná pätnásťdňová lehota zverejnenia pri priamom predaji tak do rokovania mestského zastupiteľstva nebude dodržaná.
Spoločnosť City-Arena už koncom minulého roku deklarovala zámer investovať do modernizácie futbalového štadióna v Trnave. Ako protihodnotu mala dostať pozemky v okolí štadióna na výstavbu polyfunkčného centra. Zo zverejneného zámeru vyplynulo, že investor má získať do vlastníctva terajšie parkovisko pri mestskom amfiteátri, ďalej parkovisko pri VÚB, tréningové ihrisko a pozemky a budovy v bezprostrednom okolí štadióna. V memorande o spolupráci, ktoré podpísali primátor Trnavy Vladimír Butko a predseda predstavenstva City-Arena Pavol Adamec, deklaroval investor záujem investovať do celého projektu 76 miliónov eur. Samotná výstavba sa má začať na jar budúceho roku, dokončenie investor predpokladá do dvoch rokov. Samotný štadión má City-Arena dostať podľa zverejneného zámeru do prenájmu na 30 rokov za jedno euro ročne.
City-Arena patrí do developerskej skupiny spoločnosti Euro Max Slovakia, ktorá má na svojom konte výstavbu nákupných centier pod značkou Max s objemom investícií 230 miliónov eur. Patrí medzi firmy, ktoré sú združené okolo spoločnosti ŽOS Trnava podnikateľa Vladimíra Poóra. Podobný zámer ako City-Arena pred štyrmi rokmi prezentoval švajčiarsky investor Hidber Consultants, ktorý však mal dostať nehnuteľnosti len do prenájmu. Napriek podpísanému memorandu so samosprávou neskôr od zámeru odstúpil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav