Kvetinová Victoria Regia má mladšiu sestru z cukru

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. septembra 2012, 09:20
  • Autor:VD

PIEŠŤANY – Kvetinový drak dobyl Piešťany, aranžéri riešili tajnú úlohu, mesto zaplavili tisíce kvetov, pestrofarebná pocta rodine Winterovcov. Takéto a podobné tituly niesla kráľovná floristiky – Victoria Regia, ktorá tento rok slávi svieže devätnástiny.

Ak by mala národná súťaž v aranžovaní a viazaní kvetov, ale aj jej kvetinové korzo rodný list, v kolónke rodičia by boli napísané dve mená: Milan Drobný a Marta Rybová.
Učiteľka floristiky M. Rybová získala za svoje dieťa Cenu primátora mesta Piešťany. Zakladatelia tejto súťaže vytvorili v roku 1993 dielo, ktoré na Slovensku nemá obdoby. Nalákali, ohúrili až omráčili. Victoriu Regiu obdivujú našinci aj cudzinci.
Victoriin otec – M. Drobný, žiaľ, už nie je medzi nami. Odišiel náhle. No bolo to v čase, keď už jeho dieťa stálo na pevných nohách. I keď vtedy sa pod ním poriadne roztriasla zem. Živiť megasúťaž nie je v časoch, keď sa všade uťahujú opasky, ľahké. Rozprávať by o tom vedela súčasná riaditeľka Strednej odbornej školy záhradníckej – Eva Stručková.
S nádherným kvetinovým sprievodom, v ktorom defilujú originálne alegórie, je pevne späté symbolické lúčenie sa s letnou kúpeľnou sezónou v Piešťanoch.
Príďte sa aj vy pozrieť na tohtoročné slávnosti kvetín a nenechajte si ujsť slávnostné sobotňajšie kvetinové korzo.
O histórii tejto súťaže sa viac dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav