Trnavčania žiadajú vysťahovať problémových obyvateľov za mesto

  • Spravodajstvo
  • 18. septembra 2012, 14:07
  • Autor:SITA(j)


Vysťahovanie neprispôsobivých obyvateľov za mesto do bytov nižšieho štandardu navrhujú primátorovi Trnavy Vladimírovi Butkovi stovky obyvateľov mestskej časti Tulipán, do ktorej patrí aj neslávne známa Coburgova ulica s rómskou komunitou.

Pod list primátorovi sa podpísalo viac ako 650 obyvateľov tejto časti mesta. Jedným z jeho iniciátorov je mestský poslanec Miloš Krištofík (Smer-SD). ,Chcem vyvolať diskusiu o tomto probléme. Ako poslanec som rok sledoval, ako sa riešia parkovacie miesta, chodníky, parky, ale o tom, ako sa žije ľuďom v Trnave sa vôbec nehovorí,“ povedal Krištofík.
Neprispôsobiví obyvatelia mestskej časti Tulipán podľa signatárov listu znemožňujú plnohodnotný život ľuďom, ktorí riadne platia dane a neporušujú zákony ani mestské nariadenia. Autori listu podľa Krištofíka neriešili, kde konkrétne by mali byť presťahované problémové skupiny obyvateľov. ,,My navrhujeme niekde za mesto, ale kde konkrétne, to už musia navrhnúť úradníci z mestského úradu,“ dodal. Podľa neho by radnica mala pre túto skupinu ľudí zabezpečiť domy s bytmi nižšieho štandardu, kde by si mohli žiť svojím spôsobom života.
V začlenenie medzi majoritu Krištofík po dvadsaťročných skúsenostiach z bývania na Coburgovej ulici, kde býva približne 600 Rómov, neverí. Obyvatelia Coburgovej ulice žiadali vysťahovanie Rómov za mesto už v minulosti, no bez úspechu. Teraz vkladajú nádeje do poslanca Krištofíka, od ktorého po komunálnych voľbách očakávali riešenie problému.
Či radnica nájde peniaze na presťahovanie problémových obyvateľov za mesto, ukáže až návrh rozpočtu na budúci rok. Listom sa bude mestské zastupiteľstvo zaoberať na svojom rokovaní o týždeň. Ak nebude zaradený do programu rokovania, Krištofík chce problém otvoriť v bode rôzne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila